София. Председателят на парламентарната група на “Демократична България Христо Иванов

...
София. Председателят на парламентарната група на “Демократична България Христо Иванов
Коментари Харесай

Христо Иванов: До 2-3 седмици законите за съдебната реформа ще бъдат придвижени в НС

София. Председателят на парламентарната група на “Демократична България ” Христо Иванов съобщи, че чака в идващите 2-3 седмици да има придвижване по главните законопроекти за правосъдната промяна.
Той дефинира забавянето като софтуерно поради формата на обединението, само че се надява след първичното утвърждение скоростта да се вдигне в Народното събрание.

“Ние от “Демократична България ” имахме подготвени законопроекти, които минаха на първо четене в предходния парламент. Появиха се нови играчи и има потребност от софтуерно време да бъдат импортирани към този момент не като законопроекти на “Демократична България ”, а като законопроекти на Министерски съвет или на цялата коалиция ”, сподели той в предаването “Въпросите ” по TV1 .
Според него първичното координиране на равнище коалиция ще подсигурява нужната поддръжка в комисиите и пленарна зала.

“Времето, което в този момент се влага да се реализира съгласие в една много комплицирана коалиция, ще се навакса. Ако има ясно болшинство по законопроектите, те ще минават задоволително бързо в Народното събрание. Очаквам в идващите 2-3 седмици тези закони да стартират своето придвижване ”, сподели той.

Христо Иванов изясни, че мораториумът върху цените на тока е спешна мярка, която да обезпечи софтуерно време на държавното управление да създаде цялостна позиция и да приложи други ограничения. Той чака допустимо най-скоро мораториумът да отпадне.

“Моето очакване беше да падне преди края на януари. Няма да укривам безпокойството си, че не се задава това нещо. От наша позиция концепцията беше да спечелим време, само че което да се пресмята в седмици, а не в месеци ”, сподели Иванов, който в зала гласоподава “въздържал ” се за мораториума.
Христо Иванов не е обезпокоен от писмото на основния прокурор Иван Гешев до европейските сътрудници. Той го окачестви като “отчаяние ”.

“Едва ли господин Гешев, може да се надява, че някой ще му обърне внимание в Европа. Неговата дискредитация е цялостна и необратима. В Плана за възобновяване доста ясно е казано, че неналичието на отчетност на основния прокурор е един от най-големите проблеми пред България ”, разяснява той.

“Това са негови опити да задържи усещането в прокуратурата, че държи някаква самодейност, че подхваща дейности. Ако стартира да губи психическото преимущество, че управлява нещата вътре, това може да отприщи финален гърмеж. По-скоро смятам, че желае да покаже “Жив съм. Действам. Имам самодейността ”. Отчаяна история ”, сподели още той.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР