София. Правителството прие изменения и допълнения на Тарифа № 4

...
София. Правителството прие изменения и допълнения на Тарифа № 4
Коментари Харесай

Министерският съвет прие Постановление за изменение и допълнение на Тарифа № 4 за таксите, които се събират в системата на МВР

София. Правителството одобри промени и допълнения на Тарифа № 4 за таксите, които се събират в системата на Министерство на вътрешните работи по Закона за държавните такси (Тарифа № 4). Това оповестиха от държавната осведомителна работа .

Една от измененията е по повод избраните такси по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите средства. Въвежда се такса от 20 лева за издаване на документ за дезактивиране на огнестрелно оръжие.

В Закона за чужденците в Република България (ЗЧРБ) са уредени основанията, на които се дава дълготрайно престояване на чужденци на територията на страната. Процедурата по даването на това право изисква и възнаграждение на дължими такси. С Постановлението за изменение и допълнение на Тарифа № 4 не са планувани промени в настоящите все още такси, както и въвеждането на нови такива по ЗЧРБ, а единствено се уточняват съответните учредения за даване на дълготрайно престояване на чужденците у нас в сходство с последните промени и допълнения в ЗЧРБ. Предлага се анулация на член 106 от Тарифа № 4, като всички такси, които се събират за даването на дълготрайно престояване на чужденци в Република България се уреждат в член 10 от Тарифата.

Постановлението влиза в действие от деня на обнародването му в „ Държавен вестник “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР