София получи титлата „Световна столица на спорта“ за 2024 г.Отличието

...
София получи титлата „Световна столица на спорта“ за 2024 г.Отличието
Коментари Харесай

София става Световна столица на спорта за 2024 г.

София получи купата „ Световна столица на спорта “ за 2024 година

Отличието се присъжда с помощта на огромната и дейна активност, която развихме като европейска столица на спорта през последните години. София получи поддръжката на български спортисти и увлече хиляди софиянци в занимания със спортни действия. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова пред медии.

Присъждането на купата на българската столица оповестиха от ACES Europe – Асоциация на европейските градове и столици на спорта. София е определена за иновативността и положителните практики, въведени като „ Европейска столица на спорта “. Титлата „ Световен град на спорта “ бе въведена от ACES Europe в съдействие с ЮНЕСКО и Комисия по спорта на Екологичен потенциал.

През последните години София е развила дейна активност в областта на спорта с над 100 съществени събития годишно. Столицата получи през 2014г. номинацията „ Европейска столица на спорта 2018 “ и с помощта на сполучливите си резултати бе удостоена с тази купа за непрекъснато.

" През 2021г. макар пандемията София е хазаин на 10 международни и европейски шампионати и шампионати, а събитията в спортната ни годишна стратегия са 109 ", сподели още Фандъкова.

Тя благодари за поддръжката на българските спортисти, на лицата на столица на спорта през годините, които също застанаха зад тази самодейност и с образеца си притеглят доста младежи.

" Столична община влага в развиването на спорта за всички възрасти. Подкрепя със особено основана стратегия спортните клубове и детско-юношеския спорт. Спортните клубове са местата, където се откриват и основават бъдещите първенци ", добави Фандъкова.

Тази година са подкрепени 140 спортни клуба.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР