София осъмна с протести, блокиращи ключови кръстовища, булеварди и артерии

...
София осъмна с протести, блокиращи ключови кръстовища, булеварди и артерии
Коментари Харесай

Протестите започнаха, блокирани са ключови кръстовища в София

София осъмна с митинги, блокиращи основни кръстовища, булеварди и артерии в София.

Работещи от „ Столичен електротранспорт “, „ Столичен автотранспорт “, „ Метрополитен “ ЕАД и „ Център за градска подвижност “ се събраха на митинг на „ Петте кьошета “. Техните претенции са за актуализация на бюджета, заради последствията от пандемията и увеличените цени на горивата и енергоносителите.

Протестиращите носеха български флагове и плакати, на които пишеше „ Правителствата са краткотрайни, превозът е безконечен “, „ Без държавна помощ няма да има градски превоз “.

Те блокираха придвижването по кръстовището. Акцията е под надпис " НЕ на унизително ниските заплати! “

Техни сътрудници от Федерацията на транспортните служащи на КТ „ Подкрепа “ и Съюза на транспортните синдикати в България се събраха на пл. “Лъвов мост”. Те упорстват за разговор с държавното управление и за актуализация на държавния бюджет, за превъзмогване на последствията от пандемията и увеличените цени на горивата и енергоносителите.

Точно в 8:00 протестиращите блокираха придвижването. Частично минават единствено някои транспортни средства на градския превоз.

Протестиращите минаха по бул. „ Кн. Мария Луиза “, пл. „ Независимост “, ул. „ Г. С. Раковски “ до министерството на финансите (МФ), а след това се насочиха към постройката на Министерския съвет.

Очаквайте детайлности.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР