София. Обща работна група между Министерството на туризма, Министерството на

...
София. Обща работна група между Министерството на туризма, Министерството на
Коментари Харесай

Междуведомствена група ще работи за популяризиране на българския туризъм, култура и храни

София. Обща работна група сред Министерството на туризма, Министерството на културата и Министерството на земеделието ще разисква опциите за популяризирането на българския туризъм, просвета и земеделие у нас и в чужбина. Това стана ясно на среща сред министрите доктор Илин Димитров, проф. Велислав Минеков и Явор Гечев, оповестиха от Министерството на туризма.
Министър Димитров изведе като приоритет нуждата от цялостна съгласуваност сред институциите за разпространение на Бранд България. „ Убеден съм, че туризъм, земеделие и просвета би трябвало да вървят ръка за ръка. Поставяме началото на едно хубаво съдействие с пътна карта за работа през идващите няколко месеца “, съобщи министър Димитров.
Участниците в срещата се споразумяха в незабавен порядък да се сътвори междуведомствена група с присъединяване на трите министерства, която ще е непрекъснато заседаваща. Част от работата й ще бъде унифициране на протоколните дарове на всички министерства и институции за разпространение на културното ни завещание.
Работната група ще преглежда взаимна организация на фестивали и събития, свързани с просвета, храна и вино.
За подкрепяне на дигитализацията на туризма ще бъде направена интерактивна карта, която да комбинира всички типове туризъм, локални пазари за храни, където всеки един клиент да може да се ориентира. Единната карта за туризъм ще бъде част от идващото рационализиране на националния туристически портал bulgariatravel.org. Тримата министри се договориха планът да бъде взаимен.
Домакин на срещата беше министърът на туризма, идващият диалог сред тримата министри ще бъде в Министерството на културата.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР