София. Министърът на младежта и спорта в оставка Красен Кралев

...
София. Министърът на младежта и спорта в оставка Красен Кралев
Коментари Харесай

Министърът в оставка Красен Кралев даде старт на Европейската олимпийска квалификация по таекуондо

София. Министърът на младежта и спорта в оставка Красен Кралев откри публично Европейската олимпийска подготовка по таекуондо, която се организира в София до неделя. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на младежта и спорта . По време на конкуренцията ще бъдат разпределени 16 квоти при мъжете и дамите за Летните олимпийски игри в Токио и 10 квоти за Паралимпийските игри, на които хазаин също ще бъде японската столица.

„ Щастлив съм, че имам опция да открия следващото огромно състезание по таекуондо, което се организира в България. Поздравявам всички във федерацията и нейния президент Слави Бинев за напъните, които са положени, с цел да може с чест и горделивост да излизаме от всяко едно сходно предизвикателство. Особено тежко е в изискванията на пандемия да се провеждат надпревари от толкоз висок сан. Само преди броени седмици федерацията се оправи по ослепителен метод с организирането на Европейското състезание за мъже и дами. Сега съм уверен, че ще се представим по същия метод с организирането на олимпийската подготовка. Изключително горди сме, че тази голяма чест се падна на нас ”, съобщи министър Кралев по време на откриването.

Той добави, че предстоят още две огромни съревнования, които ще се проведат в България. Това са Световното състезание за кадети и Мулти европейските игри.

Над 280 таекуондисти от 42 страни са подали поръчка за присъединяване в олимпийския квалификационен шампионат. България е показана от четирима състезатели. При дамите това са Николет Костова и Илина Иванова. Преди месец Иванова завоюва бронзов орден от Европейското състезание по олимпийско таекуондо, което също се организира в София. В мъжката конкуренция присъединяване вземат Даниел Ладжев (58 кг) и Владимир Далаклиев (68 кг).

На церемонията по откриването участваха още посланикът на Република Корея Н. Пр. Джънг Джингю и Любомир Ганев, член на Изпълнителното бюро на Българския олимпийски комитет. Посланик Джингю съобщи, че в лицето на спортния министър таекуондо среща голяма поддръжка в България при организирането на влиятелни шампионати.
Президентът на Българската федерация по таекуондо Слави Бинев благодари на министър Красен Кралев за поддръжката през годините и му връчи почетен плакет от шампионата.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР