Република Ирландия иска да измени закона, за да позволи връщането

...
Република Ирландия иска да измени закона, за да позволи връщането
Коментари Харесай

Ирландия иска да изпрати търсещи убежище обратно в Обединеното кралство: Доклад

Република Ирландия желае да промени закона, с цел да разреши връщането на търсещи леговище в Обединеното кралство, съгласно телевизионния оператор RTE, след напор през границата със Северна Ирландия, която е част от Обединеното кралство.

Министърът на правораздаването на Дъблин Хелън Макенти, която ще посети Лондон в понеделник, сподели пред парламентарна комисия тази седмица, че съгласно нея 80 % от кандидатстващите за леговище в републиката са минали сухопътната граница със Северна Ирландия.

Премиерът на Обединеното кралство Риши Сунак сподели пред Sky News, че това е доказателство, че проектът на Лондон да изпрати търсещи леговище лица в Руанда работи възпиращо.

„ Това, което съгласно мен демонстрира, е, че възпиращото средство … към този момент има влияние, тъй като хората се тормозят да идват тук “, сподели той.

В отговор представител на министър-председателя на Ирландия Саймън Харис сподели, че водачът „ не разяснява миграционните политики на никоя друга страна, само че е доста явен относн...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР