И днес бяха отправени нови критики и ултиматуми, а основното

...
И днес бяха отправени нови критики и ултиматуми, а основното
Коментари Харесай

Kритики, ултиматуми, обвинения: Доскорошните партньори влязоха в словесна схватка

И през днешния ден бяха отправени нови рецензии и ултиматуми, а главното незнайно в уравнението на властта е: Ще има ли разговор сред някогашните сътрудници в ръководството?

За следващ ден досегашните сътрудници влязоха в словесна битка. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изясни, че е допустимо да има нови диалози, само че при изискване, че двете обединения излъчат преговорни екипи. Борисов обаче беше безапелационен - не желае диалози с Николай Денков и няма да седне на една маса с водачите на Политическа партия. Това съобщи.

Ултиматумът на ГЕРБ посрещна неодобрението на Политическа партия. Асен Василев и Кирил Петков нападнаха Борисов и сложиха контраусловия. Дни откакто постави край в връзките си с ПП-ДБ, водачът на ГЕРБ даде крачка обратно. По думите му вратата за диалози с досегашните сътрудници не е затворена, само че при съответни условия.

" Разбира се, че с ПП-ДБ ще работя, само че с преобладаващата мощ и власт на ГЕРБ в ръководството - с наши министър председатели, с наши министри, единствено тогава. Какви условия слагат? Ти не го пускаш за пазач в селото, той желае кмет на града да става ", съобщи Борисов.

Отговорът на Политическа партия не закъсня. " Г-н Борисов не е в състояние да слага условия. Вчера имаше въпрос към него кой ръководи ГЕРБ и той си помълча ", уточни Асен Василев.

И сложиха контраусловия. " Всяка партия може да си излъчва който си желае, неговият проблем е че Пеевски не е от ГЕРБ официално. Борисов би трябвало да се откачи от тази взаимозависимост. Мисля, че това разкачване е належащо преди да приказваме. Проблемът е тази дребна загадка на господин Борисов с господин Пеевски ", счита Кирил Петков.

Борисов от своя страна бе безапелационен. " Има линии, през които ние към този момент не можем да минем - с Денков не може да се договаря. Той лъже или не споделя истината, преиначава и желае да се изкара един от многото водачи в тази група, като някакъв страховит пехливанин, който идва и дисциплинира всички партии, бие Пеевски, бие Борисов, шашка всичко живо ", акцентира той.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР