Международна конференция, посветена на присъединяването на България към еврозоната, ще

...
Международна конференция, посветена на присъединяването на България към еврозоната, ще
Коментари Харесай

Кога влиза България в еврозоната - обсъждат смяната на валутата на международен форум днес

Международна конференция, отдадена на присъединението на България към еврозоната, ще се състои на 14 май в София, оповестиха уредниците от Асоциацията на почетните консули в България, Българската " Си Еф Ей " (CFA) асоциация и Асоциацията на банките в България. Събитието стартира от 9:30 ч. в хотел " Балкан Палас ", зала " Роял ".

Поканени за присъединяване във форума " България в еврозоната, по кое време? " са служебният министър председател Димитър Главчев, шефът на Българска народна банка Димитър Радев, специалисти от страни от еврозоната. На него ще бъдат разисквани провокациите и вероятностите пред България при въвеждане на еврото, както и тематики от стопански, финансов, политически и бизнес темперамент, свързани с влизането ни в еврозоната. 
 д
Конференцията ще даде платформа за поощряване на разговора и съдействието сред участниците за гарантиране на плавния преход на България към еврозоната , показват уредниците. Тя ще протече в два панела, които ще се концентрират върху политическите и обществените последствия, както и върху икономическите и финансовите вероятности преди и след присъединението.

[gallery]10034[/gallery]

Ще бъдат оценени сполучливи образци на европейски страни към този момент въвели еврото като своя национална валута. Своя опит ще споделят Волфганг Шюсел, някогашен канцлер на Австрия, Джоузеф Мускат, някогашен министър-председател на Малта и евродепутат, Адриан Нъстасе, някогашен министър-председател на Румъния, Михалис Сарис, някогашен министър на финансите на Кипър, Джордж Заняс, някогашен министър на финансите на Гърция, осведомят уредниците на форума.
 Николай Василев
" Приемането на еврото е основен миг в икономическата и финансовата история на България, който изисква осезаеми и дълготрайни тактики за сполучлив преход и непоклатимост. Целта на събитието, което организираме взаимно с Асоциацията на почетните консули в България и Асоциацията на банките в България, е да подкрепи незабавното и безпроблемно въвеждане на еврото и укрепването на статуса на страната като благонадежден и интегриран сътрудник в европейския и международния финансов пазар ", разяснява Николай Василев, президент на Българската CFA асоциация и някогашен вицепремиер на България, представен в известието.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР