София. Главният треньор на ЦСКА и един от най-изявените боксови

...
София. Главният треньор на ЦСКА и един от най-изявените боксови
Коментари Харесай

Михаил Таков: Изпращаме успешна година за ЦСКА

София. Главният треньор на ЦСКА и един от най-изявените боксови експерти в България – Михаил Таков даде своята оценка за изминаващата година. Пред уеб страницата на БФ Бокс той приказва за представянето на боксьорите на „ алените ”, които завоюваха купата и Купата на България при мъжете. Определян на два пъти за Треньор №1 на страната, Таков разяснява и други значими тематики.

- Г-н Таков, годината към този момент е към края си, по какъв начин ви се стори тя на вас, поради и извоюваните купа и Купа на България от боксьорите на ЦСКА?
- Мога да кажа, че това бе една тежка година. Особено за тези, които участваха и по огромните шампионати. Радо (Панталеев) имаше шансове в квалификациите и можеше да отиде на Олимпийските игри в Токио. Там обаче такива неща се случиха и по повод квотата, която трябваше да завоюва, само че най-после направиха по този начин, че да остане без нея. След това годината му бе белязана и от куп контузии. В последния миг съумя да вземе присъединяване на Световното състезание, въпреки да беше под въпрос. Отиде и бе споходен от малшанс, дружно с Даниел Асенов, да се паднат с толкоз именити и титулувани съперници, изключително този на Радо. На Световното взеха присъединяване и други боксьори, картотекирани към ЦСКА - като Венсан Киркоров, Кирил Русинов, както и Кристиян Николов, който беше доста покрай орден. От позиция на ЦСКА, годината бе добра.
Много позитиви се изговориха за Кристиян, най към този момент, за неговото мощно влизане в мъжкия бокс на международно състезание.

- Как ви се стори той?
- Малко още му би трябвало да натрупа опит. Има физическата мощ, само че му е нужно и още малко самочувствие. Като цяло мога да кажа, че годината бе на приливи отливи. Положението е такова, че около тези заболявания, през днешния ден го гледаш здрав, водиш го на съревнование, на другия ден болен. Не може да се направи съответна подготовка, тъй като всичко е доста динамично.

- За следващата година по какъв начин виждате нещата, с оглед капацитета, който имате?
- С тази динамична конюнктура, нищо не мога да кажа. Ето в този момент се появи и нов вирус, нищо не се знае. Да забележим какво ще е ситуацията.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР