София. Активно се работи за съхраняване на културно-историческото наследство в

...
София. Активно се работи за съхраняване на културно-историческото наследство в
Коментари Харесай

Местни избори 2019: Савина Савова, ГЕРБ/СДС: Активно работим за съхраняване на културно-историческото наследство в столичния район „Възраждане“ и развитие на модерното бизнес сити

София. Активно се работи за запазване на културно-историческото завещание в столичния регион „ Възраждане “, развиването му като съвременен бизнес център и основаване на по-добри условия за живот. Това сподели в изявление за утринния блок „ Добро утро, България “ на Радио „ Фокус “ кметът на регион „ Възраждане “ и претендент за нов мандат от ГЕРБ/СДС Савина Савова. Тя означи, че през последните четири години са възобновени 42 здания - монументи на културата от близо 200 на територията на региона, като главен метод в работата на администрацията е интензивният разговор със притежателите на здания. В момента се работи по други 10 здания, има и готови планове, които са в процедура по координиране, посочи тя.
„ Приоритетът в ръководството на политиката на Столична община за запазване на културното завещание беше подложен от Йорданка Фандъкова. Важен стадий в развиването на тази тематика беше подписването на Меморандума за съдействие с 3-ти арондисман на Париж „ Маре “. Темата, обвързвана с нуждата от финансова поддръжка на притежателите на здания – монументи на културата, също откри своето развиване. През тази година Столична община създаде стратегия „ Културно завещание “, ориентирана напълно към притежателите на здания, които са със статут монумент на културата. Всеки от тях има право да кандидатства по стратегия „ Културно завещание “, от която се финансира подготовката и изработването на капиталов план “, сподели още тя. Савина Савова добави, че за обезпечаване на по-добри условия за живот са актуализирани 11 детски площадки в междублоковите пространства, построени са 9 площадки за фитнес и стрийт фитнес навън. Ще продължи озеленяването и облагородяването на жилищните региони, построяването на инфраструктурни обекти и градска среда.
Йоланда ПЕЛОВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР