Ако догодина има парад, надявам се да има повод, може

...
Ако догодина има парад, надявам се да има повод, може
Коментари Харесай

Запрянов: Модернизацията на армията е в ход, първите Ф-16 могат да летят на парада догодина

" Ако следващата година има церемониал, уповавам се да има мотив, може да летят и първите Ф-16 ", сподели министърът.

Българската войска е в положително положение и посреща празника си с задоволство от постигнатото.

" Всички проекти и подготовки са извършени, дежурствата се носят, въздушния и морският суверенитет е обезпечен от Въоръжените сили ".

Модернизацията на армията е в ход и хората виждат бъдещето с нови самолети, бойни машини и кораби, уточни той.

" Тази година няма церемониал, тъй като 6 май съответства с Възкресение и според религиозната и национална традиция даваме приоритет на великденските празници, Въоръжените ни сили да бъдат в фамилна среда ".

Увеличението на заплатите в армията е умно държавно решение и висока оценка на Народното събрание за Въоръжените сили, счита Запрянов.

" Финансовият инструмент е значим, само че не е задоволителен. Сега отговорността ляга върху политическото управление на Министерството на защитата, военното управление, да разработим и други механизми, които да създадат военната специалност привлекателна ".

Недокомплектът е най-тревожен в Сухопътните войски и по-специално в главните ни бойни бригади, които според новите условия на НАТО би трябвало да поддържат висока степен на подготвеност.

Обстановката към страната ни се следи с нараснало внимание, тъй като близо до нас се води война. Въоръжените сили са подготвени да пазят страната ни, само че все пак няма директна военна опасност за България, безапелационен е Запрянов.

" България е на кръстопът на Източния фланг на Алианса, затова за нас заканите са същите като за Румъния, Полша, балтийските страни. Затова има ситуирани сили на НАТО на целия източен фланг. За 75 години НАТО е посочило увереност и подготвеност да отбранява територията си ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР