София. Агенция Пътна инфраструктура“ (АПИ) ще участва в Световния ден

...
София. Агенция Пътна инфраструктура“ (АПИ) ще участва в Световния ден
Коментари Харесай

Агенция „Пътна инфраструктура“ ще участва в Световния ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия - 21 ноември

София. Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) ще взе участие в Световния ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни катастрофи - 21 ноември 2021 година Това оповестиха от пресцентъра на АПИ . Утре всички знаци с опция за отдалечено изменение ще бъдат с апел към водачите да карат деликатно и рационално, тъй като сигурността при пътуването е най-важна.

Мотото на акцията тази година е „ Помним! Подкрепяме! Действаме! “. По апела на Генералната асамблея на Организацията на обединените народи всяка трета неделя на ноември светът отдава респект на изгубилите живота си при пътни произшествия. През 2020 година при 5710 тежки произшествия са починали 463 и са ранени 7121 души.

„ Пътната сигурност е главен приоритет в активността на Агенция „ Пътна инфраструктура “ като администрация, отговаряща за стопанисването и ръководството на републиканските пътища. В тази връзка молим водачите да приготвят колите си за придвижване при зимни условия, да не чакат първите минусови температури и да наблюдават за положителното техническо положение на транспортното средство. Нека да потеглят на път единствено с подобаващи гуми, да карат деликатно, със съобразена скорост, да съблюдават разпоредбите за придвижване и нужната отдалеченост “, приканват от АПИ.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР