Собственикът на компанията за производство на електромобили Tesla Илън Мъск

...
Собственикът на компанията за производство на електромобили Tesla Илън Мъск
Коментари Харесай

Илън Мъск пуска самоуправляващи се таксита през 2020 г.

Собственикът на компанията за произвеждане на електрически автомобили " Tesla " Илън Мъск чака да пусне на пазара таксита, които ще се движат без лидер, още през 2020 година
" Уверен съм, че предвиждането на самостоятелно роботакси ще бъде реалност през идната година. Очаквам схемата да работи по модел, сходен на този на Uber или Airbnb ", съобщи Мъск по време на онлайн презентация. Бизнесменът показа, че чака избрани разрешителни от регулаторните органи, свързани с механизма на предвижване на такситата. Също по този начин - усъвършенстването на системата.
В основата на нововъведението е компютърен хардуер, създаден да покрива всички благоприятни условия на " цялостно самоуправление " под формата на нов микрочип. Мъск съобщи, че чипът, създаден по поръчка, е най-хубавият разполагаем и важен стадий в безпилотното шофиране.
Въпросните коли на " Tesla " би трябвало да завоюват етикета " самоуправление ", като за задачата е нужна така наречен самостоятелност на равнище 4. При него транспортното средство може да ръководи себе си с човек в режим на подготвеност. Съществува и 5-то равнище - при него към този момент приказваме за транспортно средство, което е изцяло самостоятелно от човешка активност. Към този миг нито един от колите на " Тesla " не е нито на едно от двете равнища.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР