Най-малко 20 души са загинали при наводнения в района Май

...
Най-малко 20 души са загинали при наводнения в района Май
Коментари Харесай

Над 100 са смъртните случаи в Кения заради наводненията

Най-малко 20 души са починали при наводнения в региона Май Махиу в централна Кения. Смъртните случаи за миналия месец се усилиха на над 100 , оповестяват от Reuters по данни на локалните управляващи.

Само от събота насам 76 души са починали и 131 000 са били евакуирани, показват от държавното управление. Червеният кръст на Кения по-рано през днешния ден оповестява за превозени ранени до здравно заведение в района.

Местната полиция е изразила опасения пред ефирен канал, че броят на смъртните случаи може да нарасне поради спукана язовирна стена. Водноелектрическите язовири са цялостни до краен лимит , което може да докара до солидно преливане надолу по течението, уточни представител на държавното управление.

Министерството на образованието на Кения през днешния ден е отсрочило началото на новия образователен период с една седмица.

" Опустошителните последствия от дъждовете в някои от учебните заведения са толкоз съществени, че ще бъде безразсъдно да се рискуват животите на учащите и личния състав, преди да бъдат въведени водоустойчиви ограничения, с цел да се подсигурява съответна сигурност на всички наранени учебни общности ", написа в изказване на министерството на образованието.

Полетите от столицата Найроби не са прекратени досега, въпреки пътен подлез на интернационалното летище да е бил наводнен. Наводненията са разрушили също няколко пътища и мостове.

Интензивните проливни дъждове не престават и в други страни от Източна Африка , в това число Танзания и Бурунди.
 Над 70 души са починали при наводнения в Кения
Над 70 души са починали при наводнения в Кения

Повече от 130 000 души са наранени

По-късно язовирна стена край село Камучири в Западна Кения се е спукала , като къщите са били пометени и пътищата - прекратени, предават от BBC.

" Четиридесет и двама починали , това е консервативна оценка ", съобщи губернаторът на окръг Накуру Сюзън Кихика.

Спасителни екипи са в региона в търсене на оживели.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР