Феновете на легендарния Mustang може и да бяха доволни от

...
Феновете на легендарния Mustang може и да бяха доволни от
Коментари Харесай

Търсенето на Ford Mustang Mach-E бие всички рекорди

Феновете на именития Mustang може и да бяха удовлетворени от именуването на новия електрически кросоувър на Ford, само че Mustang Mach-E съвсем незабавно след появяването си се трансформира в един от най-популярните коли за американската марка. При начална цена от под 44 000 $ той предлага чудесно съответствие цена-качество и продуктивност, като базовият модел може да форсира от 0 до 100 км/ч единствено за 5,2 секунди.
Затова и не е изненадващо, че на пазара незабавно се сътвори голямо търсене на Mustang Mach-E. А това се трансформира и в проблем за Ford, защото клиентите би трябвало да чакат към 5 месеца за доставка на поръчания автомобил, оповестяват медиите в Съединени американски щати. При това, този период е за версиите с по-ниските равнища на съоръжение, до момента в който за топ-вариантите чакането може да доближи и 7 месеца.



Впрочем, в същото състояние се оказва и съперникът на Ford при електрическите автомобили – Tesla. Нейният Model Y, който е с сходни характерности като тези на Mach-E, може да бъде доставен на клиента едвам през август, в случай че той направи поръчката в този момент. Освен с големия интерес към кросоувърите на ток, забавянето се изяснява и с рецесията с микрочипове, която удари съществено автомобилната промишленост.
Във Ford взимат специфични марки за неговото бързо разрешаване и в края на предходната година компанията разгласи съглашение с GlobalFoundries, водач в бранша на полупроводниковите чипове. Това би трябвало да помогне за нормализиране на производството.


Ford Mustang Mach-E задмина Mondeo по продажби в Европа
Производството на Ford Mondeo в завода във Валенсия (Испания) ще завърши през март 2022 година и това очевидно ще бъде краят на модела, ко...
Прочети повече
В същото време стана ясно, че Ford ще сглоби единствено още 250 бройки от суперколата си GT, след което моделът ще бъде спрян от произвеждане. Планираният тираж на суперколата е 1350 екземпляра, като 1100 към този момент са подготвени, а останалите би трябвало да изоставен конвейера до края на 2022 година

Още от АВТО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР