Собственикът на една от най-големите украински компании за търговия със

...
Собственикът на една от най-големите украински компании за търговия със
Коментари Харесай

Един от най-богатите украинци и неговата съпруга загинаха при руски удар срещу Николаев

Собственикът на една от най-големите украински компании за търговия със зърно " Нибулон " Олексий Вадатурски и брачната половинка му Раиса починаха нощес при съветски обстрел на украинския град Николаев, съобщи Ройтерс, като се базира на губернатора на Николаевска област Виталий Ким. Домът на бизнесмена е бил улучен от съветски снаряд, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Тази нощ вследствие на обстрел на града трагически починаха героят на Украйна, генералният шеф на компанията " Нибулон " Олексий Афанасиевич Вадатурски и брачната половинка му Раиса Михайловна Вадатурска. Олексий Афанасиевич направи доста за Николаевска област и за Украйна. Неговият принос за развиването на селскостопанския и корабостроителния бранш и за развиването на района е подценен ", написа губернаторът в канала си в Телеграм.

Смъртта на 74-годишния бизнесмен удостовери в канала си в Телеграм и ръководителят на фракцията на ръководещата партия в Украйна " Слуга на народа " Давид Арахамия. Компанията " Нибулон ", с централа в Николаев, се специализира в производството и износа на пшеница, ечемик и царевица, като има собствен личен флот от кораби и корабостроителница. Според данни на списание " Форбс Украйна " положението на Вадатурски се прави оценка на 430 млн. $, а през 2021 година той е заемал 24-то място в класацията на 100-те най-богати хора в Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР