ХОНОЛУЛУ (AP) — Законодателите на Хавайските острови в сряда отпуснаха

...
ХОНОЛУЛУ (AP) — Законодателите на Хавайските острови в сряда отпуснаха
Коментари Харесай

След Мауи законодателите на Хавайските острови бюджетират средства за противопожарно оборудване и щатски служител на пожарната

ХОНОЛУЛУ (AP) — Законодателите на Хавайските острови в сряда отпуснаха средства за повече противопожарно съоръжение и щатски чиновник на пожарната след най-смъртоносния горски пожар в Съединени американски щати за повече от един век раздра историческия град Мауи Лахайна и разкри минусите в готовността на страната за сходни пламъци.

Камарата на представителите и Сенатът одобриха ограниченията по време на първата си законодателна сесия, откакто горският пожар на 8 август умъртви 101 души. Сега те отиват при губернатора Джош Грийн за неговото разглеждане.

Промените в климата ускоряват сушата в Хавай, изсушават растителността на архипелага и усилват рисковете от разрушителни пожари. Някога горските пожари бяха необичайност на Хавайските острови, само че през последните години зачестиха.

Миналата година, единствено месеци след пожара в Мауи, горски пожар изгори огромна част от Националния резерват за диви животни в гората Оаху на към 20 благи (32 километра) северно от Хонолулу.

„ Мисля, че най-голяма...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР