Говеждо над говеждо: Taco Bell е обвинен във фалшива реклама и предполагаемо пестене на пълнежи

...
Снимките онлайн на мексиканската пица на Taco Bell през миналия
Коментари Харесай

Снимките онлайн на мексиканската пица на Taco Bell през миналия септември разтърсиха жителя на Ню Йорк Франк Сирагуса. Но лакомството за бързо хранене от $5,49, с което се сдоби, го подтикна да започне колективен иск срещу веригата за тако.

Във федерален съд в Бруклин в понеделник Siragusa обвини веригата във фалшива реклама, твърдейки в делото, че мексиканската пица, която е закупил, съдържа само половината от количеството боб и говеждо, рекламирани онлайн и в магазините.

Други популярни артикули от менюто на Taco Bell, като Crunchwrap Supreme, Grande Crunchwrap и Veggie Mexican Pizza, също са надценили количеството за попълване на реклами с „поне удвоено количеството“, се твърди в делото.

Снимка на Crunchwrap Supreme, получена от клиент, както е показано в Reddit преди година, която Siragusa включи в делото като сравнение за това, което клиентите предполагаемо получават. Снимка на Crunchwrap Supreme, получена от клиент, както е показано на Reddit преди година, която Siragusa включи в делото като сравнение за това, което клиентите предполагаемо получават. От webbedgiant/Reddit Crunchwrap Supreme, както е показано, рекламирано на уебсайта на Taco Bell, което Siragusa включи в делото. Crunchwrap Supreme, както е показано, рекламиран на уебсайта на Taco Bell, който Siragusa включи в делото. От Taco Bell

Siragusa приложи снимки на рекламираните продукти в делото, заедно със снимките на много по-слаби продукти, които клиентите уж са получили.

Тези практики са „несправедливи и измамни“ и са особено тревожни на фона на нарастващите цени на храните, се твърди в съдебния иск.

„Цените на месото са много високи и много потребители, особено потребителите с по-ниски доходи, изпитват финансови затруднения“, заявиха адвокатите на Siragusa в делото.

Тези искове срещу Taco Bell не са първите по рода си за адвокатите на Siragusa, Джеймс Кели и Антъни Русо. Двойката преди това е завела дела срещу ресторанти за бързо хранене, практикуващи фалшиви реклами, включително скорошно дело срещу Burger King за надценяване на размера на техните Whoppers. Делото стигна до медиация и стигна до задънена улица.

Siragusa търси 5 милиона долара за клиенти, закупили елементи от менюто на Taco Bell, засегнати от фалшиви рекламни практики.

Делото идва точно когато Taco Bell приключи битката си срещу Taco John's за търговската марка „Taco Tuesday“, в която веригата за тако успешно подаде петиция фразата да бъде достъпна за всички.

Taco Bell не отговори веднага на искането на CNN за коментар. CNN не успя да се свърже със Сирагуса за коментар.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР