снимки ПетелАко тези дни говорите с някого от Варна, правете,

...
снимки ПетелАко тези дни говорите с някого от Варна, правете,
Коментари Харесай

Репортаж от Варна: Ден първи на новите тапи заради златния булевард, част от бул. Цар Освободител вече е разбита

снимки " Петел "

Ако тези дни говорите с някого от Варна, правете, струвайте, единствено не го питайте по какъв начин е придвижването в града – рискувате! Ответната реакция може да нервен смях, сълзи и някоя тлъста... благословия.

Нормален трафик? Шофьорите във Варна от дълго време са не запомнили това, а от през днешния ден става още по-зле. Затварянето на бул. „ Цар Освободител “ е тежък удар по проводимостта на прилежащите улици, които би трябвало да поемат пренасочения трафик. Може би най-тежко се отразява на трафика пренасочването на градския превоз.



Маркировка за смяната в придвижването има, та не може някой да каже, че не е предизвестен. Някои от детайлите ѝ се оказаха по този начин сложени, че по-скоро пречат и объркват водачите, в сравнение с да упътват и оказват помощ.



И защото комфорта на движещите се е отговорност на самите движещи се, хората сами поправиха грешката. Но нали е първи ден...



Най-тежка е обстановката на ул. „ Отец Паисий “. Тя надалеч не беше най-празната улица и преди, само че в този момент колите, рейсовете и камионите пъплят напълно постепенно по цялата ѝ дължина.



Колкото до самия обект, поради който се постанова затварянето на „ Цар Освободител “, той още веднъж е с много неразбираеми граници и пешеходен достъп до всяка зона без усложнение. И без особени означения от кое място би трябвало да минават пешеходци.



По средата на канал в центъра на бъдещия бул. е сложено едно само преносимо мостче, което се крепи само на личната си тежест. Освен това то води към стръмна стълба без парапет, която човек с проблеми с ходенето не може да качи самичък при никакви условия.



Затова, а несъмнено и от любознание какво тъкмо се прави на „ златния “ нов бул. „ Левски “ (113 млн. лв. за 3,1 км към този момент са изхарчени, кметът на Варна Иван Портних разгласи, че ще трябват още пари “, хората, които се мотаят по строителната площадка без работа там са много. Но и по какъв начин другояче – то във Варна друго забавно няма, единствено поправки.



Както при всички поправки във Варна, по този начин и в този момент никой не приказва за краен период – когато стане, стане! Това е равнището на обмисляне в общината на така наречен морска столица... А, и още нещо. Ако смятате, че в този момент придвижването във Варна е зле, не забравяйте, че най-малко не ремонтират и Аспарухов мост!

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР