Снимка: ТАСССветовният шампионат по футбол започва днес с мач между

...
Снимка: ТАСССветовният шампионат по футбол започва днес с мач между
Коментари Харесай

В Русия започва 21-то световно първенство по футбол

Снимка: ТАСС

Световният шампионат по футбол стартира през днешния ден с мач сред тимовете на Русия и Саудитска Арабия на московския стадион " Лужники ". Началото на срещата е от 18 часа, а церемонията по откриването стартира в 17:30 ч. Русия за първи път е хазаин на футболен мондиал, който ще протече на 12 стадиона в 11 града и ще приключи на 15 юли също на " Лужники ".
ТАСС подсети, че вземат участие 32 тима, които са разграничени в осем групи, каквато е практиката от 1998 година За достъп до осмина финалите се класират първите два тима във всяка група. Мачовете от предварителния стадии са от 14 до 28 юни. Срещите от 1/8 финала са на 30 юни - 3 юли, четвъртфиналите - 6-7 юли, полуфиналите - 10 и 11 юли, мачът за трето място - 14 юли, край - 15 юли.
Главна сцена на шампионата ще бъде реконструираният стадион " Лужники ", който побира 81 000 фенове. Новият стадион " Санкт-Петербург " има 67 000 места. Там ще бъде един от полуфиналите и мачът за трето място. Останалите игрища имато от 35 до 45 хиляди места. В Москва ще има мачове и на стадион " Спартак ". Други домакини на футболни срещи ще бъдат градовете Самара, Ростов на Дон, Нижни Новгород, Саранск, Волгоград, Калининград и Екатеринбург.
Само Русия получи автоматизирано право за присъединяване във финалите на международното състезание по футбол. Останалите тимове, в това число и международният първенец Германия, минаха през квалификации. Сензационно е отпаданетож на четирикратния първенец Италия и на трикратния финалист Холандия. Дебютанти са Исландия и Панама. За любимци се сочат Германия, Бразилия, Испания, Аржентина, Португалия и Франция. Главни звезди са аржентинецът Лионел Меси, португалецът Кристиано Роналдо и бразилецът Неймар, които още не са печелили златни медали от мондиал. Испанците останаха в последния миг без основния си треньор Хулен Лопетеги, който подписа договор с мадридския " Реал ". Смени го спортният шеф на националния тим Фернандо Йеро, който няма треньорски опит.
Продадени са 2,5 млн. билета, като повече от половината са непознати жители. Евтините са на цена от 105 $, а най-скъпите – 750 $. За руснаците има обособена цена от 1280 рубли, които се равняват почти на 20 $.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР