Носителят на Нобелова награда за икономика проф. Джоузеф Стиглиц ще

...
Носителят на Нобелова награда за икономика проф. Джоузеф Стиглиц ще
Коментари Харесай

Икономист с Нобелова награда ще консултира „Визията” на БСП

Носителят на Нобелова премия за стопанска система проф. Джоузеф Стиглиц ще съветва " Визията за България " на Българска социалистическа партия, оповестиха от пресцентъра на партията. Лидерът на левицата Корнелия Нинова уточни, че към този момент е разискала с него засилващите се неравенства у нас и споделя мнението му, че причина са „ паралелните светове ”, които нямат никакъв допир.

„ Ние от дълго време настояваме страната да не оставя всичко на свободния пазар, а да резервира своята регулаторна функционалност в основни браншове. Радвам се, че един от най-големите икономисти в света, притежател на Нобелова премия за стопанска система, счита, че, с цел да работят пазарите по този начин, както се чака, би трябвало да има уместно контролиране от страна на страната ”, добави още Нинова.

Стиглиц ще даде мнението си за плана на Българска социалистическа партия, като водачът на партията го е поканила и да пристигна у нас.

Джоузеф Стиглиц е един от най-известните леви икономисти в света, притежател на Нобел от 2001 година Най-известните му писания са: “Цената на неравенството ", “Голямото разделяне ”, “Еврото ”, “Свободно рухване: Америка, свободните пазари, рецесията и отговорните за нея ”.

Консултирал е Гърция по време на дълговата рецесия, като постоянно се е изказвал сериозно по отношение на политиките за строги икономии, прилагани през последното десетилетие по целия свят.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР