Снимка: БулфотоОбластният управител на Варненска област Стоян Пасев ще бъде

...
Снимка: БулфотоОбластният управител на Варненска област Стоян Пасев ще бъде
Коментари Харесай

Експерти от четири държави обсъждат във Варна мерки за борба със свлачищата

Снимка: Булфото

Областният шеф на Варненска област Стоян Пасев ще бъде хазаин на интернационална конференция, отдадена на битката със свлачищата и ръководството на крайбрежните зони.

Експерти от Италия, Испания, Германия и България ще обменят опит в оправянето с провалите от свличането на земни маси край морета, реки и язовири.

Варна е определена за хазаин на конференцията на мястото на Каталуния, като по-сигурния район за осъществяване на интернационалната експертна среща. Проявата е значима част от плана „ Устойчивост на системата земя–море за тактики за екотуризъм “, който е първият, извоюван от  администрацията на Варненска област в областта на брегоукрепването. В рамките на форума се чака партньорските специалисти от Германия, Италия и Испания да предадат на българските си сътрудници положителните практики, с които трите страни са решили стабилно проблемите, свързани със свлачищата, брегоукрепването и ефикасното ръководство на крайбрежните територии.        

Работната част на интернационалната конференция започва на 14 декември 2017 година в 9,00 часа в Swiss Belhotel  „ Димят “. Областният шеф Стоян Пасев, Катерина Пратикό, началник на плана и специалисти ще бъдат разполагаем на медиите, незабавно след формалното разкриване на конференцията – от 9,30 часа във фоайето на залата.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР