Какво чухме тези записи много трудно се разбира, но така

...
Какво чухме тези записи много трудно се разбира, но така
Коментари Харесай

Валерия Велева: Има няколко варианта за управление след изборите

" Какво чухме тези записи доста мъчно се схваща, само че по този начин или другояче се чуха неща, които „ Продължаваме Промяната ” не отхвърлиха. Тоест, че в техен диалог за предизборната акция през 2023 година, са обсъждали по какъв начин да попълнят своята партийна каса. Незаконното в тези диалози е, че се приказва за легален и противозаконен кеш. За кеш в торби – няма значение кой, от кое място и по какъв начин, значимото е да има кеш. Цитирам буквално Кирил Петков. Асен Василев, който е предстоящ финансов министър, споделя: „ имаме кеш в торби ”. Това е скандалното в тези записи ”, съобщи журналистката Валерия Велева пред " Нова ".

Според Валерия Велева досега, в който записите са били единствено в общественото пространство, е било допустимо да се приказва за компромат. „ В момента, в който те си го качиха на тяхната страница във Фейсбук, то към този момент става документ от тази предизборна акция ”, добави тя.

По думите на доцент Георги Лозанов качването на записите от партията е било необичайно. „ Явно „ Продължаваме Промяната ” търсят някакво обръщение през това, че не се тормозят от наличието на тези записи и не усещат, че носят някаква виновност ”, добави той.

„ Ако някой даваше гласност на тези записи и ги вкарваше в приложимост, за да преследва избрани нарушавания на закона, то тогава би трябвало да го направи сега, в който са получени. Преди една или две години, когато е било. В момента, в който ги задържа това е съучастничество в закононарушение ”, съобщи доцент Лозанов.

Доц. Лозанов и Валерия Велева разясниха и изследването на социологическа организация „ Тренд ”, което е направено преди публикуването на записите, за настройките преди изборите. Според показаните данни ГЕРБ е с 10% преднина, а три партии са в борба за второто място.

„ Според мен разновидностите за ръководството са няколко: ГЕРБ, Политическа партия и още някоя политическа мощ. Или ГЕРБ, Движение за права и свободи и трета политическа мощ. До тук стопираме с опциите ”, сподели журналистът Валерия Велева.

„ Струва ми се, че има наклонност, която стартира още с края на „ сглобката ”. Коалицията на Политическа партия и Демократична България да бъде мощно маргинализирана ”, уточни доцент Лозанов.

В рамките на диалога са употребявани данни от социологическа организация „ Тренд ”, направено по поръчка на „ 24 часа ”. Изследването е осъществено в интервала сред 11 и 18 май 2024 година, посредством директно полустандартизирано изявление лице в лице с таблет измежду 1003 души, които са на възраст над 18 години.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР