Снимка БулфотоБойко Борисов обвини западните лидери, че си измислят причини

...
Снимка БулфотоБойко Борисов обвини западните лидери, че си измислят причини
Коментари Харесай

Борисов: Нарочно не пускат България в Шенген

Снимка Булфото

Бойко Борисов упрекна западните водачи, че си измислят аргументи България да не бъде призната в Шенген. " България заплаща за дейностите на огромните играчи на международната сцена. Тук има и една огромна неправда. Най-добре защитаваната граница. Не е заслужено да си измисляте някакви претекстове, които ги няма ", сподели министър председателят по време на лекция " Нова роля на Балканите - решения за повече сигурност и по-добро ръководство на миграцията " в Брюксел, заяви БНР. 

" Европейски Съюз заплащат за това, което Съединени американски щати, Русия, Китай и Турция, водени от своите геополитически ползи, провокираха в Сирия, Либия и Афганистан. Провалът ни във външната политика, допускането на геостратегическите играчи в света да пазят или да обслужват своите ползи - всичко на процедура се обърна и пристигна като проблем в Европа. Знам, че това не е съвременно, знам, че това е рисковано да се приказва, само че това са истините и до този миг никой не е могъл и да ме обори ", гневи се Борисов. Българският министър председател уточни, че арабската пролет е станала европейска зима и е нанесла големи вреди. Според него сполучливото справяне с рецесията с мигрантите не е допустимо без съглашението с Турция, за спазването на което Европейски Съюз заплаща, както и съглашение с Италия, и прибавя: " България е образец за това по какъв начин бързо успяхме няколко държавни управления да създадем заграждения ". 

Само преди дни баварският министър на вътрешните работи Йоахим Херман се разгласи против приемането на България в Шенгенската зона. Той изрази позицията на Християнсоциалния съюз (ХСС), който е баварският сътрудник на ръководещия Германия Християндемократически съюз (ХДС) на канцлера Ангела Меркел. Според баварския министър разширението на Шенген не може да става за сметка на сигурността на немските жители. Той вижда заплахата в " прогресиращата корупция и огромните проблеми с проведената престъпност в Румъния и България ". 

" Искам немското общество да знае, че България се отнася доста ангажирано към своите задължения. Холандската телевизия беше 4-5 дни на границата да снима и видя, че бежанската вълна на нашата граница е нула, и се надявам, когато го види министърът на Холандия, да се зарадва. И в случай че по този начин сътрудниците от другите страни си правят работата, няма въобще това да е тематика в Германия ", отвърна тогава Борисов по време на среща на бизнеса с държавното управление в София. И добави: " Ние действително сме в Шенген. Ние пазим шенгенската граница най-добре от всички. Всички са декларирали, че България е безусловно подготвена за Шенген ". 

Холандия също е измежду страните, които са твърдо срещу приемането на България в Шенген. Когато през септември предходната година ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер прикани България и Румъния незабавно да станат част от Шенген, холандският министър председател Марк Рюте разгласи: " Юнкер е романтик. Мисля, че когато някой има видения, би трябвало да се съветва с доктор ". Според него " има прекалено много опасения за контрола на границите и корупцията " в България и Румъния. Очаква се Рюте да посети България на 6 февруари, като Борисов даде обещание персонално да го разноски по границата, с цел да се увери какъв брой е сигурна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР