Снимка Булфото, архивЗдравният министър Костадин Ангелов съобщи на брифинг в

...
Снимка Булфото, архивЗдравният министър Костадин Ангелов съобщи на брифинг в
Коментари Харесай

236 млн. лв на медиците на първа линия от догодина обеща министър Ангелов

Снимка Булфото, списък

Здравният министър Костадин Ангелов заяви на брифинг в Бургас, че 236 млн. лв. общо ще бъдат отпуснати за лекари, сестри и санитари на първа линия в битката против COVID-19 от 1 януари следващата година, предаде 

По 600 лв. в допълнение ще получават лекарите, като сега остава и спомагателният финансов тласък от по 1000 лева, който те и в този момент вземат, посочи здравният министър.

Той успокои, че обстановката към коронавирус рецесията в страната е овладяна, като съответно уточни, че в казусът в Бургас - градът, с един от най-вече сигнали за връщани пациенти и липса на свободни места в лечебните заведения, е решен. " От на следващия ден ще бъдат разкрити още 50 кревати за пациенти с ковид, заработва и единната осведомителна система, която демонстрира къде в бургаските лечебни заведения има свободни кревати в коронавирус отделенията ", сподели още той. 

На въпрос на " 24 часа " какви са аргументите да бъдат формирани инспекции в лечебните заведения в Разград и Кърджали, откакто стана ясно, че там от ковид са умряли две млади дами, на 21 и 33 години, министър  Ангелов съобщи, че сходни инспекции ще се вършат във всички лечебни заведения има сходни произшествия. Днес следобяд е започнала  инспекция и на варненска болница, в която също имало съдбовен излаз пациент. " Ще ревизираме всичко, с цел да е обясни истината ", сподели още министър Ангелов. 

Той отхвърли нападките на президента Румен Радев, че обстановката към ковид била изтървана. Здравният министър посочи, че се работи непрекъснато, и даде за образец инфекциозната болница в Бургас.

 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР