Снимка: БГНЕСЖурналистите се страхуват. Няма нещо по-страшно като симптом от

...
Снимка: БГНЕСЖурналистите се страхуват. Няма нещо по-страшно като симптом от
Коментари Харесай

Соня Момчилова: Журналистите се страхуват. Няма нещо по-страшно като симптом

Снимка: БГНЕС

" Журналистите се опасяват. Няма нещо по-страшно като признак от това изплашени публицисти да преследват и удостоверяват истинността на обстоятелствата. Не съм необикновен оптимист. Посивяването на средата, монохромното говорене е първа стъпка към засилваща се експанзия, към отвод от истината, в последна сметка към фашизъм. "  Това съобщи в изявление за БНР ръководителят на Съвет за електронни медии Соня Момчилова. 

 Запитана за враговете ѝ в последно време, тя уточни, че " враговете не са доста, само че са доста шумни и медийно добре показани ", а настояванията за оставка ръководителят на Съвет за електронни медии дефинира като " христоматиен образец за пост истина ".

Соня Момчилова изрази и своите опасения " с мръсната вода да не изхвърлим и бебето ". По тематиката с подправените вести ръководителят на Съвет за електронни медии акцентира, че " подправената вест може да добие статут на истина ", а да оставаш правилен на истината в наши дни по думите ѝ не е лесна задача, тъй като, както споделя Ноам Чомски, колкото по-лесно приказваме за свободни медии, толкоз по-перфидни способи намираме за управлението им.

Факт чекърите са доста усърдни хора, които поставят старания да улеснят потребителите на медийна информация, само че стремежът им да се базират на надеждни източници би могъл да им изиграе неприятна смешка, разяснява Соня Момчилова в предаването " Преди всички ".

За така наречен " четирихилядници ", които Лена Бориславова от Политическа партия анонсира преди време, Соня Момчилова посочи:

" За мен е доста важно след като има посочени такива хора, има залепен етикет, да се продължи тематиката. Имаше неведнъж изказвания, че има доказателства – това е доста съществено обвиняване против авторитетни  журналисти. "  

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.

Инфо: БНР

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР