Снегът ще се отложи за след Коледа, в дните до

...
Снегът ще се отложи за след Коледа, в дните до
Коментари Харесай

Времето по Коледа: Сняг ще има само в планините

Снегът ще се отсрочи за след Коледа, в дните до Нова година. На 24 декември температурите ще останат малко по-високи от нормалните. През всички дни от коледните празници ще има преваляния, само че те ще са слаби, най-вече в планините. Там преваляванията ще са основно от сняг “. Това заяви в ефира на Българска национална телевизия синоптикът от Национален институт по метеорология и хидрология Анастасия Стойчева.

По думите й, времето след Коледа ще се промени. Очаква се на 28 и 29 декември в страната да нахлува леден въздух, а температурите ще се намалят. В резултат на Средиземноморски циклон преваляванията ще са по-съществени и ще са от сняг. Ще се образува снежна завивка.

“Вятърът, който чакаме през днешния ден, ще вдигне мъглите около Дунав и там температурите ще се покачат. В останалата част от страната обаче ще има намаляване. Ще превали дъжд, в планините сняг, само че без обилни количества Толкова мощен вятър колкото в неделя, не се чака, само че ще има пориви с над 20 м в секунда, изясни синоптикът “, добави гл. ас. доктор Анастасия Стойчева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР