Смятам, че ще се намерят решения в съответствие на законодателството,

...
Смятам, че ще се намерят решения в съответствие на законодателството,
Коментари Харесай

Министър Сашо Пенов: Ще се намерят решения, за да не се прекъсва учебния процес заради опасни температури

Смятам, че ще се намерят решения в сходство на законодателството, с цел да не се стигне до спиране на образователния развой поради неприятни здравословни условия т.с. при температури, които са рискови за здравето на децата и учителите. Това сподели министърът на образованието и науката Сашо Пенов по време на взаимен брифинг с министъра на опазването на здравето Асен Меджидиев, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " .

" Имаме разбор на това какъв брой учебни заведения и детски градини в страната с какъв тип гориво се отопляват. Направихме това превантивно още през месец август и до началото на септември. От тук нататък ще се вършат планове в границите на Закона за учебното и предучилищното образование и Наредбата за финансиране на институциите и след съответен разбор на всяко от учебните заведения, ще се вършат планове за това по какъв начин може да се обезпечи присъствено образование в учебно заведение ", обясни просветителният министър.

Сашо Пенов изясни още, че стремежът на министерството е за обезпечи оптимално присъствено образование. 

Още при започване на служебното държавно управление това, което декларирахме с министъра на опазването на здравето беше, че нашият блян е към оптимално наличие в учебните заведения от една страна с вероятната Covid рецесия, която уповавам се да ни подмине, а също по този начин и по отношение на икономическата обстановка с цените на електроносителите. Цялата изпълнителна власт е ангажирана, с цел да обезпечи естественото отопление в публичния бранш.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР