Служители в офиси и заводи в Северна Корея са били

...
Служители в офиси и заводи в Северна Корея са били
Коментари Харесай

Северна Корея изпрати служители в офиси на работа на полето

Служители в офиси и фабрики в Северна Корея са били изпратени в селскостопански региони из цялата страна, с цел да се причислят в борбата против сушата, осведоми Ройтерс базирайки се на севернокорейски държавни медии.

Севернокорейският водач Ким Чен Ун прикани за ограничения за възстановяване на напрегната обстановка с храните в страната, породена от пандемията от ковид и тайфуни, макар лекото усъвършенстване през предходната година.

Сушата и наводненията от дълго време съставляват сезонна опасност за Северна Корея, която не разполага със системи за напояване и друга инфраструктура и всяко съществено естествено злополучие може да навреди съществено на изолираната й стопанска система, която към този момент пострада от интернационалните наказания и от съвсем спрялата търговия.

Според вестник Rodong Sinmun, държавни чиновници и фабричен служащи са се включили към фермери от цялата страна в разпределението на помпено съоръжение и създаването на водни запаси в предразположени към суша региони.

Изданието не оповестява за вреди, само че осведоми, че тези старания са ориентирани към противопоставяне на продължаващия интервал на засушаване и подготовка за идна суша.

Метеорологичните органи в Северна Корея са предизвестили за дълготрайно засушаване в страната до началото на идната седмица, съгласно новинарската организация KCNA.

В регион северно от столицата Пхенян хората са създавали езера, наторявали са с изкуствени торове и са изпращали трактори, камиони и култиватори с вода до фермите, осведоми Rodong.

През март Организация на обединените нации прикани Пхенян да отвори още веднъж границите си, с цел да подкрепи филантропичните чиновници и вноса на храни, заявявайки, че поради задълбочаващата се изолираност мнозина в страната може да гладуват.

Северна Корея няма публично доказани случаи на COVID-19, само че тя беше затворила границите си и беше наложила ограничавания за пътешестване, преди за малко да възобнови търговията с Китай тази година.

Според Световната продоволствена стратегия, още преди пандемията 11 милиона души, или над 40% от популацията на страната, са страдали от недохранване и са имали потребност от филантропична помощ.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР