Служители на НАТО и военни анализатори твърдят, че най-малко 10

...
Служители на НАТО и военни анализатори твърдят, че най-малко 10
Коментари Харесай

Руски подводници кръстосват Атлантическия океан

Служители на НАТО и военни анализатори настояват, че минимум 10 съветски подводници са взели участие в учения в Северния Атлантически океан в края на предходната година. Съответният материал беше оповестен в The Wall Street Journal.

Според източниците му в края на 2019 година 10 подводници са напуснали местата си за базиране на арктическото крайбрежие на Русия и са се отправили към Северния Атлантически океан. Според изданието тези маневри се трансфораха в „ най-големите учения след края на Студената война “. Събеседниците на вестника считат, че ученията освен са дали опция да се покаже „ силата и упоритостите на съветския флот да отбрани личните си територии “, само че са целели да „ показват мощ в Атлантическия океан “, съобщи организация " Фокус ".

The Wall Street Journal дава мнението на американските военни водачи и техните съдружници, съгласно които Русия все по-често употребява подводници в региони, където те могат да заплашат корабите на НАТО. „ Ние следим това непрестанно: има повече подводници, на по-големи дистанции и за по-дълги интервали от време “, цитира изданието вицеадмирал Кийт Блънт, началник на Съвместното военноморско командване на НАТО. В същото време вестникът разгласява изказвания на командващия Северния флот на Русия вицеадмирал Александър Мойсеев, който в изявление за седмичното списание „ Звезда " през март съобщи, че съветският флот уголемява своята география на бойно дежурство и наблюдаване. „ Географията на регионите, в които хората от Северно море се занимават с планувана бойна подготовка, доста се разшири. Така че, предходната година нашите многоцелеви подводници създадоха редица задания с дълбоководно гмуркане в разнообразни региони на неутралните води на Норвежко море. Подводниците на Северния флот взеха интензивно присъединяване в ученията на съветския флот „ Океански щит “ и оперираха сполучливо в Атлантическия и Северния ледовит океан “, осведоми той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР