Служебното правителство има два пъти повече подкрепа от предишното. Одобрението

...
Служебното правителство има два пъти повече подкрепа от предишното. Одобрението
Коментари Харесай

Социолог: Служебното правителство има два пъти повече подкрепа от предишното

Служебното държавно управление има два пъти повече поддръжка от предходното. Одобрението за Румен Радев също пораства, има положителни шансове за втори мандат.

Това съобщи в " Офанзива " с Любо Огнянов социологът и член на Стратегическия съвет за развиване при президента Живко Георгиев.

" Битката е към този момент на друго ниво. Появиха се нови обединения, които незабавно влизат в клуба на междинните по поддръжка. Няма да имаме скоро партии с 30-35% ", сподели още той.

Според него свадите няма да изиграят огромна роля в тези избори, те са в периферията на публичното внимание. А същинската акция не тече в общественото пространство.

Не виждам по-висок градус на скандалност, изборите ще бъдат по-нормални от позиция на политическата връзка, разяснява той.

По думите му заварката на едно ново държавно управление е обединяването против ГЕРБ.

" Не мисля, че ще е проблем да се сътвори държавно управление в идващото Народно събрание. ИТН се възприема еднопосочно като един от финалистите на предварителните избори. ГЕРБ се е устремил към 20-те %. Почти всички останали партии резервират позициите си или бележат растеж, съобщи Живко Георгиев.

"ГЕРБ е по-изолиран и по-нежелен за връзка сътрудник от всеки различен, както и патриотите ", счита социологът. Движение за права и свободи и Вътрешна македонска революционна организация също са измежду най-изолираните.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР