Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев изпълни заканата си за чистка

...
Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев изпълни заканата си за чистка
Коментари Харесай

Демерджиев изпълни заканата си, страшна чистка на шефове в МВР

Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев извърши заканата си за чистка в Министерство на вътрешните работи. На ексклузивен брифинг той разгласи, че рокади се вършат във второ, трето, четвърто, пето, шесто, седмо и осмо районно ръководство в София.

Хората, които ще сменим, не са осъществявали " чадър ", само че не са упражнявали задоволително надзор, с цел да не се стига до фрапантни случаи, като този с породената от Георги Семерджиев злополука. Стигнахме до извода, че без да се създадат рокади, няма по какъв начин да се усъвършенства контролът, съобщи Демерджиев, съобщи БЛИЦ.бг.

Повод за рокадите са многочислените инспекции, осъществени през предходните дни, акцентира Демерджиев и разгласи, че линията на политически назначения не би трябвало да продължава в Министерство на вътрешните работи.

" На чиновниците, които освобождават позициите, ще бъде препоръчана друга работа, съобразена с техните достижения ", добави той.

Вътрешният министър разгласи и още две промени. " Директорътна регионалната дирекция на Пловдив ще бъде освободен, на негово мястоще бъде преназначен, Костадин ст. комисар Костадинов. В този случай се касае за молба на господин Балев. Доволни сме от неговата работа. Мотивите са персонални.

Вторият случай е в Кюстендил ст. комисар Светослав Григоров ще бъде освободен, а на негово място ще бъде назначен Георги Ванев. Тук случая е друг. Григоров жестоко наруши разпоредбите за срещи с политически лица, разреши си да ме излъже в очите и поради това се разделяме с него ", приключи Демерджиев.

Това не е чистка разгласи, основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров. Екипът, който се назначава, е по избор на шефа на Столична дирекция на вътрешните работи Калоян Милтенов. Той уточни тези хора, добави основният секретар. Дисциплинарните инспекции на над 40 чиновници текат, това не са дисциплинарни санкции, сподели министърът във връзка на рокадите.

По отношение, че не се е работило по разработки на преписки против политици, той сподели, че става въпрос за преписки във връзка с най-различни политици. Скоро щяло да се разбере кои са те.

Вътрешният министър разяснява и взимането на кръвни проби. По думите му концепцията е теда се вършат във всяко едно болнично заведение.

" Не е вярна тезата, че полевите проби са погрешни. Те регистрират вярно веществата, които се намират в организма. Вече би трябвало кръвна проба, с цел да се откри произхода.Големият проблем е срокът на това проучване и направихме по този начин той да бъде понижен, сподели министърът.

Има доста инспекции по случая " Семерджиев ". По отчетите сега се работи.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР