Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков

...
Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков
Коментари Харесай

Шишков: Липсва част от пътя на Северната скоростна тангента

Служебният министър на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков ревизира положението на Северната скоростна дъга на София. По време на инспекцията бяха взети две проби от настилката на обекта. При първичния оглед на едната ядка министърът съобщи, че една трета от заложения по план асфалт, който би трябвало да е 20 сантиметра, липсва в главния асфалт.

Това, което виждате сега, е 14 сантиметра, липсва част от пътя, добави министърът, който сподели пред медиите така наречен ядка.

Проба ще се вземе и от едно от мостовите уреди в региона на пътния сектор, като ще се изследва и здравината на стоманената му структура.

По думите на министъра този сектор ще се нуждае от оснодвен ремонт и то в доста по-ранен стадий, който ще е за сметка на страната. Тангентата е отвън гаранция, а мостовото оборудване към момента е в гаранция.

Анализите ще се вършат от Научноизследователския строителен институт и от Института за пътища и мостове към Агенция " Пътна инфраструктура " и се чака да са подготвени до две седмици.

Строителството на магистралната права от 17 километра беше за 220 млн. лева по Оперативна стратегия " Регионално развиване " 2007-2013 година, обясниха от Агенция " Пътна инфраструктура ". На 30 декември 2015 година министър председателят тогава - Бойко Борисов, пусна в употреба 13 километра от Северната скоростна дъга, а на 28 април 2016 година цялата магистрална права беше пусната два месеца предварително.



Изпълнител на плана е консорциум " ХПВС-ССТ ", в който вземат участие " Водстрой 98 ", " Хидрострой " АД, " Пътни градежи Велико Търново " АД, " Пътинженерингстрой " АД и " Пътстрой Бургас ". Стойността на контракта за планиране и строителство е 180 млн. лева с Данък добавена стойност. Строителният контрол е сбъднат от обединяване " СЖС Технос - СЖС България ", в което са " СЖС България " ЕООД и " СЖС Технос С.А. ", Испания. Техният контракт е за 882 000 лева с Данък добавена стойност.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР