Служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева коментира своята

...
Служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева коментира своята
Коментари Харесай

Служебният министър на младежта и спорта извика Кирил Петков и Асен Василев

Служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева разяснява своята работа, разкри за 3 милиона лв., които са възобновени в бюджета на министерството посредством проверка и предложения на диалог някогашния министър председател Кирил Петков, както и последният финансов министър Асен Василев.

" Нашата единствена цел бе да внесем сигурност след спортните организации, да създадем една работна атмосфера, да дадем опция на най-талантливите ни състезатели да упражняват умерено. Разбира се, нямаше по какъв начин да останем със затворени очи за някои противоречиви контракти. В последна сметка нямаше по какъв начин да не пазиме държавния интерес. В никакъв случай правенето на проверка не е била единствената ми цел. Бяха възобновени 3 милиона евро в бюджета на спортното министерство поради тези инспекции ", съобщи Лечева в студиото на " Денят стартира с Георги Любенов ".

" Няма по какъв начин да си затварям очите пред явни обстоятелства. Бих желала да поканя  Кирил Петков и Асен Василев, с цел да им покажа всички тези противоречиви контракти, с цел да преценяват самите те дали това е офанзива против " Продължаваме промяната " или става въпрос просто за отбрана на ползите на българския спорт. Смятам, че тези обвинявания са израз на уязвимост и изтощение. Когато се бориш с корупцията, няма по какъв начин да останеш безразличен към сходно нещо и по тази причина ги поканвам и двамата, с цел да прегледаме дружно всички дейности на предходното управление ", показа някогашната състезателка по спортна пукотевица.

Весела Лечева отговори и на обвиняванията на Радостин Василев, който преди седмица съобщи, че в качеството си на длъжностен министър Лечева е отклонила 3 милиона лв. от градежа на " Арена Бургас " и ги е пренасочила за ремонта на стрелбищния комплекс.

" Моята работа е безусловно транспарантна. Нито едно решение не е било прикрито. Става въпрос за стрелбищния комплекс. Докато Радостин Василев още бе министър аз желаех да се ревизира положението на комплекса, тъй като в него нищо не беше вложено в последните 40 години. Аз получих схващане по този въпрос. Това, че стрелбищният комплекс отива в Национални спортни бази е най-логичната процедура, защото това е държавно сдружение, което стопанисва съвсем всички спортни обекти. Стрелбищният комплекс не е пристигнал в моя двор. Аз съм защитила публичния интерес. Няма нищо правилно, че съм отклонила 3 милиона от залата в Бургас за ремонт на комплекса. Както към този момент споделих, всичко е транспарантно. Всички обвинявания са безпочвени и са просто хвърлени в пространството " изрично съобщи Весела Лечева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР