Служебният министър на икономиката Кирил Петков обяви резултатите от съревнованието

...
Служебният министър на икономиката Кирил Петков обяви резултатите от съревнованието
Коментари Харесай

Над 600 компании са заявили намерения да инвестират у нас

Служебният министър на стопанската система Кирил Петков разгласи резултатите от съревнованието на икономическите съветници в Службите по търговско-икономическите въпроси (СТИВ) на България в целия свят. 602 непознати компании са ни изпратили писма с планове за вложения, интерес, експортни покупко-продажби и съдействие. Общият капиталов капацитет е 2 милиарда евро.

129 са писмата с директни планове за вложения, за интерес са 218, а 255 писма са за съдействие. Очакванията на министъра са били за не повече от 300 писма. А не имало екип, който да не е изпратил у нас писмо за действително желание на непозната компания да работи у нас.

Търговските ни аташета в Германия, Съединени американски щати и Англия са изпратили най-вече писма за капиталови ползи от задгранични компании.

С част от компаниите към този момент са водени договаряния, а с една дори са на финалната права и вест може да пристигна още в събота. " Компанията е европейска, няма да е единствено на база сглобяване и асембиране, а огромна част от добавената стойност ще се опитаме да бъде купена от други български компании в този клъстер. Размерът на инвестицията е към 140 млн. евро за ново потомство на електрически автомобили. Това няма да е някаква бъдеща вяра, а се надяваме да имаме две от тези коли паркирани пред министерството ", съобщи Кирил Петков.

По думите му предприятието няма да се намира в София.

Сред останалите писма за капиталови планове има проекти за индустриални мощности, логистични центрове, разширение на настоящи планове, планове в областта на недвижимите парцели, както и планове за съдействие в областта на науката и нововъведенията.

Директорът на Българската агенция за вложения Стамен Янев акцентира, че задачата ще е вложителите да могат да стартират произвеждане в границите на сред 3 и 6 месеца. „

Съветникът на министъра Виктор Насър уточни, че у нас може да се появят нови производства на медицински произведения, решения за предпазване на електрическа сила, системи за хващане на въглероден диоксид, съставни елементи за дребни спътници и други. 

" В галактическата област имахме опция да приказваме с Европейската галактическа организация. Техни представители ще дойдат у нас през септември, с цел да оценят потенциала ни в тази област. Най-добрите радио усилватели за изпращане на сигнали сред Земята и Космоса са на българска компания ", означи министърът.

По думите му България не би трябвало да е дестинация единствено за огромните мултимилиардни компании, а и за дребния и междинен бизнес. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР