Това е тежък патологичен случай на човек, безотговорен за последствията

...
Това е тежък патологичен случай на човек, безотговорен за последствията
Коментари Харесай

Кирил Петков по Достоевски: Престъпления без наказания – хронология

Това е тежък патогенен случай на човек, безконтролен за следствията от постъпките си на публичната сцена, и по тази причина рисков за сигурността и здравето на членовете на обществото.
Кирил Петков стартира политическия си напредък си като жесток клетвопрестъпник и през днешния ден приключва като „ съизвършител в ликвидиране “.

Кирил Петков по Достоевски: Престъпления без санкции – последователност

18.05.24 11:13

Зеленски се изрепчи на Макрон: Няма да има помирение с Русия по време на олимпиадата

18.05.24 10:47  Снимка: Порт Европа

Бургас в шок: “Парцал, к*рва, ще те смажа ”, крещяла цивилна полицайка на почтена жена!

18.05.24 10:18

Потвърдено: Американци и украинци са били в АЕЦ „ Белене “ поради нуклеарното му съоръжение

18.05.24 09:41

Стефан Ташев опустошително: „ Безценните тела на Просто Киро и Зайо Зизин… “

18.05.24 09:09

Хронология на действията на Кирил Петков, съпредседател на Политическа партия и някогашен министър-председател, за които е или е бил разследван за нарушение на законите единствено в последните три години

ЗАПОЧВА КАРИЕРАТА СИ В ПОЛИТИКАТА С ЛЪЖАТА ЗА ДВОЙНО ГРАЖДАНСТВО, ЗАРАДИ КОЕТО НАРУШАВА КОНСТИТУЦИЯТА

1. През 2021 година президентът Румен Радев назначава Кирил Петков за длъжностен министър на стопанската система в първото държавно управление на Стефан Янев. Оказва се обаче, че Петков е неприспособим за поста, защото с изключение на българско има и канадско поданство.

Това все още на назначението му е неприемливо съгласно тогава настоящата Конституция, само че все пак се случва, за какво Петков показва в декларацията си пред президента, че няма двойно поданство. Така новият политик стартира кариерата си с провал, който беше на косъм да му навлече присъда, защото се появиха подозрения, че дейностите на Петков съставляват документно закононарушение.

Прокуратурата стартира следствие за това, че в подадената от Петков пред президента декларация е затаена истина – съществуване на двойно поданство, и е доказана лъжа, че лицето дава отговор на изискванията за избиране на народни представители.

Прокуратурата в тази ситуация не откри закононарушение, само че за сметка на това на 27 октомври 2021 година Конституционният съд се произнесе с решение по конституционно дело № 18 от 2021 година, с което разгласи за противоконституционен Указ № 129 от 10.05.2021 година (обн. Дъждовни води, бр. 39 от 12.05.2021 г.) на президента на Република България в частта, с която за длъжностен министър на стопанската система е назначен Кирил Петков. Заради лъжата за двойното поданство.

НАЧАЛНИКЪТ НА КАБИНЕТА МУ ЛЕНА ФАЛШИФИЦИРА ПОДПИСИ, ЗА ДА СТАНЕ ТОЙ МИНИСТЪР

2. Списъкът с деянията на съпредседателя на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ продължава, или може би е по-точно да се каже, че е почнал, с няколко други скандални дейности, за които прокуратурата и все още изследва дали са закононарушения.

Оказа се, че с цел да стане Кирил Петков длъжностен стопански министър неговата доближена, а по-късно и шеф на кабинета в качеството му на министър-председател, Лена Бориславова е фалшифицирала подписите на членове на Сдружение „ Корал “, в чийто УС Петков тогава членува, с цел да го извади от управлението с бързи темпове.

Бориславова също така е внесла подправените документи в Агенция по вписванията с единствената цел – заемане на висшия държавен пост от страна на Кирил Петков.

Прокуратурата образува и води досъдебно произвеждане по член 313, алинея 1 от Наказателен кодекс, за това че е доказана лъжа в документално известие, изпратено Лена Бориславова по електронен път до Агенция по вписванията, като държавното обвиняване проверява данни и за други документи закононарушения по същото това дело.

НЕПРАВОМЕРНО ДАВА НА ЛЕНА 15000 ЛЕВА ЗАПЛАТА ОТ ББР

3. Лена Бориславова се оказва значима за политическата кариера на Кирил Петков и по друга линия. Още със самото си встъпване като стопански министър Петков подписва контракт сред Българската банка за развиване, чийто принципал е Министерство на стопанската система, с адвокатската адвокатска фирма, „ Джингов, Гугински, Кючуков и Величков “, където работи Лена Бориславова. Договорът е подписан сред ББР и ръководещ съучастник, само че Лена Бориславова е тази, която Петков поставя да движи делата на банката в адвокатската компания. За тази услуга правната компания е получавала близо 7000 евро месечно от финансовата институция, въпреки че ББР разполага със личен юридически отдел, който напълно умерено би могъл да се грижи за всички правни действия.

Според неотдавна станал прочут отчет на Агенцията за държавна финансова ревизия, който се намира в прокуратурата и на база на който тече следствие против Петков и по тази линия, дейностите на тогавашния министър са нарушаване и ББР е понесла сериозна финансова вреда. Интересен факт е, че договорът с Лена Бориславова идва директно – няма и месец, откакто двамата посещават Airbnb-квартира в центъра на София, фотоси от които по-късно излязоха в медиите.

ИЗНУДВА И ЗАПЛАШВА МИНИСТЪР, ЗАДА СКЛЮЧИ ДОГОВОРИ С ПРИБЛИЖЕНИ НА Политическа партия ФИРМИ

4. Изнудване на министър, този на електронното ръководство Александър Йоловски, е идващият камък в градината на Кирил Петков. В показания пред прокуратурата Йоловски разкрива за напън и отправени му закани против него от страна на Кирил Петков, по това време народен представител и съпредседател на групата на ПП-ДБ в Народното събрание.

ПРАВИ АЛА-БАЛА С МАШИНИТЕ, ЗА ДА ВДИГНЕ НА Политическа партия ИЗБОРНИТЕ РЕЗУЛТАТИ

5. „ Направихме леко ала-бала, истината е, че ние сме 10% с Демократична България, с всичко “ – думите са на съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков.

На 26 май 2023 година Радостин Василев, по това време още народен представител от ПП-ДБ, оповести запис от онлайн съвещание на Политическа партия, от който се чуха фрапиращи мнения за желанията, които Кирил Петков и Асен Василев имат за ръководството на страната. Записът повдигна и съществени подозрения дали е имало операция на резултатите от предварителните избори през същата година посредством машините.

Малко по-късно отчет на ДАНС разобличи заместник-министъра на електронното ръководство от “Продължаваме смяната ” Михаил Стойнов в нерегламентирано снимане на тайните кодове на машините за гласоподаване.

ДОКАТО Е ПРЕМИЕР СКЛЮЧВА СДЕЛКИ ЗА ДОСТАВКА НА РУСКИ ГАЗ ПРЕЗ ПОСРЕДНИЦИ

6. Междувременно, Дирекция „ Финансово разузнаване “ – ДАНС извърши инспекция на сключвани от Булгаргаз ЕАД покупко-продажби за доставка на газ до страната през медиатори точно по време на държавното управление на Кирил Петков. Повод за започването на инспекцията е постъпила от партньорски служби за сигурност данни за компании, регистрирани на разнообразни територии отвън страната, включително и офшорни зони, постоянно употребявани за прикриване на парични доходи.

Фирмите са регистрирани от разнообразни лица, като в получената в ДАНС информация се сочи за свързаността на тези компании с български политици, изразяваща се в лобиране от страна на българското държавно управление за подписване на покупко-продажби за доставка на газ с Булгаргаз. В подмяна компаниите са плащали обилни комисионни на българските политици. Прогнозната стойност на нанесените вреди за Булгаргаз, довели държавното дружество до в действителност банкрут, възлизат на над 100 милиона лв..

ПРЕДЛАГА НА РАЗСЛЕДВАЩ ЖУРНАЛИСТ ДА СТАНЕ МИНИСТЪР, ЗА ДА НЕ ПИШЕ СРЕЩУ НЕГО

7. Скандалите с присъединяване на Кирил Петков, не престават и понастоящем. Преди по-малко от месец журналистът от „ Бивол “ Асен Йорданов съобщи, че персонално Кирил Петков му е предложил да стане министър и да закрие уеб страницата си, тъй като политикът бил сърдит от следствие на журналиста.

СЛЕД КАТАСТРОФАТА КРАЙ АКСАКОВО ВЕЧЕ съдебна експертиза ЗАГОВОРИ,  ЧЕ И „ СЪУЧАСТНИК В УБИЙСТВО “

8. Днес за Кирил Петков към този момент се заприказва и като за „ съизвършител в ликвидиране “. Така беше наименуван той обществено от няколко анализатора поради тежката злополука с колата на НСО, лишила човешки живот и изпратила в болница в сериозно положение втори. Карал ли е в действителност водачът на Петков с превишена скорост? Ако – да, за какво Петков си е разрешил да упорства държавният чиновник да нарушава разпоредбите за придвижване по пътищата и носи ли някаква даже и единствено морална и политическа отговорност за станалото?

Всичко това занапред следва да се обяснява от проверяващите в границите на досъдебно произвеждане, което към този момент тече.

Дотук събрахме едвам част от обществените кавги с наказателноправен привкус, в които Кирил Петков е вземал присъединяване, откогато въобще е политик. Вероятно има и други, за които хората даже и не знаят. Въпросът е дали за най-малко едно от изредените Петков ще поеме някаква отговорност. Или ще станем очевидци на история по Достоевски – на следващото закононарушение, без наказване.

Източник: Епицентър.бг

Позицията в този коментар отразява персоналното мнение на създателя и може да се разграничава от тази на SafeNews

Още вести четете в: Коментари За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР