Служебният министър на енергетиката Росен Христов беше разпитан от следовател

...
Служебният министър на енергетиката Росен Христов беше разпитан от следовател
Коментари Харесай

Енергийният министър е разпитан в НСлС

Служебният министър на енергетиката Росен Христов беше разпитан от следовател в Националната следствена работа, съобщи Българска национална телевизия.

Той е бил свикан в качеството му на очевидец и е питан за газовите доставки откакто " Газпром " са спрели да подават синьо гориво за България. Призовката си за днешния разпит Христов е получил предходната седмица. Разследващите са поискали от него и документи.

През септември пък ДАНС иззе документи за покупко-продажбите, с които е купуван природен газ след месец април от " Булгаргаз ", БЕХ, енергийни компании, КЕВР и енергийната борса. Досъдебното произвеждане е формирано за пазаруване на природен газ с надценка през медиатори, посредством директно договаряне.

Според Закона за енергетиката доставките на природен газ за интервал, който е по-малък от 12 месеца се правят посредством покупко-продажби на борсата. Според източници на " По света и у нас " има данни, че от април до август към 90% от доставките са били посредством директно договаряне и по този метод те са били на повишена цена спрямо тази, само че която би могло да бъдат осъществени.

Вчера водачът на ГЕРБ Бойко Борисов изиска оставката на Росен Христов. Министърът разяснява, че не е схванал това искане и че няма да си подаде оставката, тъй като не счита, че с дейностите си е нарушил каквото и да било.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР