Най-малко трима души бяха убити и осем бяха ранени днес

...
Най-малко трима души бяха убити и осем бяха ранени днес
Коментари Харесай

Денис Пушилин: Трима убити и 8 ранени при украински удар по ресторант

Най-малко трима души бяха убити и осем бяха ранени през днешния ден при украински удар по ресторант в Донецк, съобщи поставеният от Русия началник на Донецка област Денис Пушилин.

" Ресторант " Парадайс ", намиращ се в Кировския регион на Донецк, бе непосредствено обиден и трима души бяха убити ", се споделя в изказване на Пушилин в информационното приложение " Телеграм ".

" Понастоящем знаем за осем ранени ", сподели още той.

Според Пушилин ресторантът е бил изумен от ракета, изстреляна със система HIMARS. Втори снаряд е поразил незавършена сграда, намираща се наоколо.

На изображения, публикувани в обществените мрежи от локални медии, се вижда постройка с изпочупени прозорци и безжизнени тела, проснати на земята.

Фасадата на ресторанта е отчасти срутена, а на покрива се е образувала огромна дупка, се вижда още на изображенията.

Донецк, който е следен от Москва, се намира покрай фронтовата линия на спора в Украйна и постоянно става обект на украински офанзиви.

Информацията за удара по Донецк бе публикувана на фона на изказванията на съветското Министерство на защитата, че съветските сили са завладяли пет села в Харковска област, против която през вчерашния ден стартира нова съветска сухопътна атака, и едно село в Донецка област.
ТЕМА преди 2 часа 957 преди 6 часа 1276 преди 7 часа 916
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР