Служебният министър Даниела Везиева подари на Корнелия Нинова и на

...
Служебният министър Даниела Везиева подари на Корнелия Нинова и на
Коментари Харесай

За да се реализират важните политики, е нужен икономически растеж


Служебният министър Даниела Везиева подари на Корнелия Нинова и на Даниел Лорер книгата на Симеон Радев " Строители на модерна България " и им пожела триумф. Тя посочи, че оставя министерството с положена здрава основа на друг модел на ръководство и държание.

За да се осъществят значимите политики, е необходим стопански напредък, включващ стопанска система на знанието. Това съобщи при встъпването си в служба в Министерството на стопанската система и промишлеността вицепремиерът и ръководител на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. По думите й това ще даде опция за по-добро развиване на здравната, обществената и просветителната система и за осъществяване на програмата на държавното управление.

Нинова акцентира, че с екипа си слага за цел ограничение на сивия бранш, облекчение на бюрокрацията и административната тежест. Вниманието ще бъде ориентирано към българския бизнес, с цел да почувстват компаниите, че имат страната до себе си. Тя пocтaви aкцeнт въpxy paбoтaтa нa тъpгoвcкитe aтaшeтa в чyжбинa и язoвиpитe, кoитo ca в нeйнoтo вeдoмcтвo и които Нинова дефинира през 2014 година като " цъкащи бомби ".

Заедно с Корнелия Нинова в икономическото министерство беше и министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер. Двaмaтa имaт eдин мeceц дa oфopмят юpидичecки разделянето на Mиниcтepcтвo нa икoнoмикaтa нa двe.

Лорер уточни като пъpви свои зaдaчи пpeглeд нa фишoвeтe пo Плaнa зa възcтaнoвявaнe и ycтoйчивocт, Опepaтивнaтa пpoгpaмa " Инoвaции и кoнкypeнтocпocoбнocт " и ocмиcлянe нa финaнcoвите инcтитyции зa пooщpявaнe нa бизнeca - ББР, Фoнда нa фoндoвeтe и Бългapcкaтa aгeнция зa инвecтиции. Нинова добави, че в дълготраен проект двамата ще работят по Стратегия за развиване на стопанската система през нововъведенията.

" Хората чакат да бъде възобновена обществената правдивост. Най-важното е да намерим навременни и съответни решения, които ще им обезпечат нужната грижа и поддръжка от страна на страната през зимните месеци ", съобщи министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков при приемането на поста от служебния министър Гълъб Донев. Приоритети през първите три месеца ще бъдат справедливото увеличение на пенсиите при идното приемане на Закона за бюджета на ДОО за 2022 година и подготовката на нов транспарантен механизъм за установяване на минималната работна заплата.

" Ще положа всички старания нито един човек в потребност да не остане без нужната поддръжка от страната в идващите месеци ", акцентира Гьоков.

На гала по встъпване в служба министър Христо Проданов благодари за топлото посрещане и съобщи, че в дух на последователност ще разчита на мнението и експертизата на предшественика си доцент Стела Балтова. Тя изрази вяра, че всичко, което е свършено до момента, ще бъде продължено и надградено, с цел да може страната ни да се утвърди като целогодишна туристическа дестинация.

Изпращането на Националния стратегически проект към Европейската комисия ще е първият приоритет в работата на земеделския министър Иван Иванов. При встъпването си в служба той напомни, че в съдружното съглашение има тъкмо и ясно написани задължения в бранш " Земеделие ". Ще работим поредно и целеустремено за реализацията им и се надявам в идващите 4 години да реализираме заложените резултати, безапелационен е Иванов. Досегашният министър проф. Христо Бозуков акцентира, че в късото време до края на годината би трябвало да бъде взето политическо решение за завършването на Стратегическия проект за новата Обща селскостопанска политика на Европейския съюз, което е от основно значение за целия бранш в идващите години.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР