Случващото се в България засяга моя бизнес и житейски планове

...
Случващото се в България засяга моя бизнес и житейски планове
Коментари Харесай

Съоснователят на Nexo Антони Тренчев: Ще съдим България за 1 млрд. долара

Случващото се в България визира моя бизнес и житейски проекти в доста дребен аспект. Това сподели съоснователят на Nexo Антони Тренчев в първото си изявление в ефира на " На фокус с Лора Крумова " по Нова тв. Той разгласи още, че от дълго време не живее в България.

За обвиняванията

" Действията на българските управляващи са неуместни, непотребни и огромна част от тях - противозаконни. Ние ще отговорим по подобавящия метод на това ", съобщи Тренчев.

Той отхвърли изказванията, че компанията му финансира терористи и още веднъж ги дефинира като " неуместни ".

" Истината е, че единственото, което сме видели след акцията, са два хвърчащи листа със общоприет текст. Това е, което е показано и на сътрудниците ни, арестувани за малко в София ", сподели той.

По думите му формалните обвинявания - неговото и на Коста Кънчев, към момента не са връчени.

За Махмуд Мохамед

Тренчев съобщи изрично, че не познава Махмуд Мохамед, който е в забранителния лист на търсени лица на израелски служби. “Освен това, той не е клиент на Nexo ”, посочи той, опровергавайки формалната теза на прокуратурата.

Тренчев изясни, че Мохамед е правил транзакции в Nexo две години преди да попадне в листата на търсени лица. “Ние като институция следим всички входящи и изходящи транзакции на нашата платформа в действително време ”, изясни Тренчев. Той посочи, че това е сертифицирана стратегия, с която се следи дали паричните потоци са чисти, или не. Тя се употребила от Централно разузнавателно управление на САЩ и ФБР. “Това е допустимо единствено при блокчейн технологиите и криптовалутите ”, разясни Тренчев.

За изказванията на българската прокуратура

Това, което българската прокуратура е обяснила като " интернационално партньорство " се показва в даването на софтуерното решение, сподели Тренчев. " Това е безусловно неуместно обвиняване ", безапелационен е той. Според него аргументите на българската прокуратура са политически. " Беше комфортен миг звучно да се ударят партии като Политическа партия и Демократична България и да се саботира третия мандат ", счита той.

По думите му той е знаел за някои от даренията към “Да, България ”, направени от негови чиновници, “но не съм изследвал и не съм се вмешателства по никакъв мотив в тяхното решение да изразят гражданските си позиции ”, сподели още той.

Тренчев отхвърли думите на експремиера Бойко Борисов, че “това е метод да се заобиколят разпоредбите ”. “Трогателно, в действителност прочувствено. Това идва от човек, за който знаете какви подозрения има в обществото. Това е явен знак към проспериращия и преуспяващ IT бранш в България ", сподели още той.

За политическия хайлайф

Тренчев удостовери, че се познава със съпредседателя на Демократична България - Христо Иванов. " Познавам Христо Иванов. Аз съм бил част от обществения живот в България преди години. Но не виждам по какъв начин това е съответстващо. Ние сме една шепа хора в България ", разяснява Тренчев.

Той е безапелационен - двамата не са разговаряли за дарения. “Не знам по какъв начин по-ясно да го кажа. Ние сме световна компания, която не предлага услугите си в България, която съумява без обществени средства, европейски фондове, публични поръчки и политически чадър ”, безапелационен е той.

За цената на транзакциите

“За страдание прокуратурата няма визия защо приказва ”, съобщи Тренчев. Според прокуратурата транзакциите на компанията са на стойност 94 милиарда Тренчев разясни - цената е над 100 милиарда “Ние имаме 5 млн. клиенти и милиони транзакции, за които следим всеки ден ”, изясни той и добави “просперираме макар виско протичащо се в България ”

Той сподели още, че “въпреки препоръките на всички наши другари и близки да не се занимаваме с България, ние го направихме от родолюбие, патриотичност и желанието тази клета страна да има един образец за това по какъв начин иначе могат да се случват нещата - с изключение на кюлчета, пачки и мародерство ”.

Тренчев е безапелационен - Nexo ще съди България. “Топ префесионалисти на световно равнище ” към този момент правят оценка вредите, които се правят оценка на над 1 милиарда $. “Ще отстоим своите ползи ”, съобщи съоснователят на компанията.

 

Малко по-късно Антони Тренчев даде изявление и за предаването " 120 минути " по бТВ:

 

Политическата ни класа употребява българските органи за рекет

Съоснователят на „ Нексо “ Анотни Тренчев съобщи пред bTV, че платформата не оперира в България, „ точно с цел да да не попаднат на сходен възмутителен произвол и репресии от българската политическа класа, която употребява българските органи за рекет “.

Припомняме, че на 12 януари прокуратурата стартира огромна спецакция в столицата и нахлу в офисите на криптокомпанията „ Нексо “. Два дни по-късно беше обявено, че са повдигнати обвинявания на четирима души за пране на пари, данъчни измами, банкова активност без лиценз, компютърни закононарушения, нарушение на глобите против Русия, както и за осъществени преводи към човек, махленски в терористична активност.

Според прокуратурата, която се базира и на информация от партньорски служби, компанията е работила от Германия, България, Кипър и Сърбия. Установено е, че досега са осъществени над четири милиона преводи в криптовалути, като общата стойност на всички преводи е над 94 милиарда $.

„ Сега би трябвало да се занимаваме с безобразните и безумни обвинявания на прокуратурата и това ще създадем, няма никакъв проблем “, сподели още той.

Антони Тренчев съобщи, че са намира в дома си, „ заобиколен от хора, които ме обичат и протичащото се в България, където от дълго време не пребивавам, няма необикновен резултат върху всекидневието ми “.

Той съобщи, че „ въпросът, който е образувала прокуратурата, е невиждан и той е формиран изцяло изкуствено за пререкание на имиджа на прокуратурата на имиджа на основния прокурор “.

Съоснователят на " Нексо " съобщи, че единият обвинен е жител на Съединени американски щати, на който са нарушени човешките права, а вредите са за милиарди, които ще бъдат платени от българския поданик.

Споразумението със Съединени американски щати

В петък стана ясно, че " Нексо " се е споразумяла с американските регулатори да заплати санкция в размер на 45 млн. $ и да прекрати нерегистрираното предложение на продуктите си на американските клиенти. Компанията получи и възбрана да оперира на територията на щата Ню Йорк за пет години.

„ Ние се споразумяхме с всички 50 щата, с федералното държавно управление, представлявано от Комисията за контрол на скъпите бумаги и тържищата, както и с прокуратурата. Всичко това е за административни нарушавания. Разбирам, че сумата от 45 млн. $ наподобява огромна, тя и е, тя ще се изплаща на вноски през идващите 12 месеца “, съобщи Антони Тренчев.

Той добави, че по съглашението са работили две години.

Търговията с криптовалута

„ Не правим банкова активност, тъй като криптовалутите на доста малко места са признати като парични средства. Те не са категоризирани. За страдание, в по-голямата си част криптовалутите към момента не са контролирани “, добави Антони Тренчев.

Обвинение за финансиране на тероризъм

Той съобщи, че „ Нексо “ „ имат най-сериозната и най-стриктната “ политика във връзка с генезис на средства, против изпирането на пари и против финансирането на тероризъм.

Припомняме, че предходната седмица българската прокуратура изясни, че е имало транзакции към лице, уличено в терористична активност Махмуд Мохамед Махмуд Айеш от палестинска терористична формация.

Антони Тренчев отхвърли и отговори, че Махмуд Айеш не е клиент на „ Нексо “.

Той отхвърли обвиняванията, че „ Нексо “ е употребявано за прекачване на съветски активи.

Дарения за политически партии

От декларациите за дарения на " Да, България! " стана ясно, че чиновници на криптокомпанията са дарявали средства на обединението.

„ Наши чиновници, получили своите много високи хонорари, след платени налози на своите средства, са дарили, на който са решили. Имаме над 800 индивида във компанията. Не ги проследявам всички. Стана ясно, че (б.р. дарения) е имало към „ Да, България! “. Дали е имало към други обединения нито съм гледал, нито ми е работа “, съобщи Тренчев.

„ Имаме интелектуален потенциал, който ще смаже целия мощен мозъчен концерн на българската прокуратура. Гешев ще влезе в глобите на „ Магнитски “, сподели той.

 

" Някаква тайфа бандити безчинстват из републиката ", дефинира Тренчев държавното обвиняване

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР