Случайно откритие ще помогне в борбата с диабета и затлъстяванетоАмерикански

...
Случайно откритие ще помогне в борбата с диабета и затлъстяванетоАмерикански
Коментари Харесай

Случайно откритие ще помогне в борбата с диабета и затлъстяването

Случайно изобретение ще помогне в битката с диабета и затлъстяването
Американски учени откриха натурален протеин, който се бори дейно със затлъстяването. Откритието е направено изцяло инцидентно.

Първоначално екипът учени от Университета Джорджтаун във Вашингтон са изучавали природата на раковите болести, показва Би Би Си.

Те са се опитвали да открият каква роля за образуването на туморите играе естественият протеин ВР3, който участва в дребни количества в нашия организъм. В хода на опитите се открило, че той е мощен регулатор на метаболизма.

Страдащите от затлъстяване лабораторни мишки, при които е било активизирано производството на този протеин, са почнали да отслабват, макар че интензивно са траяли да гълтам храна.

Изследователите са достигнали до извода, че ВР3 може да бъде употребен за лекуването на заболявания, свързани с разстройството на метаболизма – такива като диабет вид две или затлъстяване на черния дроб.

Тъй като веществото не е лекарство, а се създава в организма по натурален път, неговите клинични тествания могат да стартират в най-скоро време.

„ Открихме, че 8 процедури по приема на ВР3 в течение на 18 дни са задоволителни, с цел да понижим с една трета размера на мастните тъкани на страдащите от затлъстяване мишки “, съобщи професорът по онкология и фармакология Антъни Уелщейн, който е един от водещите създатели на проучването.

Терапията е подобрила и останалите индикатори, които са свързани със затлъстяването, като да вземем за пример, предотвратяват хипергликемия – нарасналото наличие на захар в кръвта, което е главният проблем за болните от диабет.

А мазнините в черния дроб са се разтваряли и изчезвали. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР