Словения дари на Украйна 35 бронетранспортьора BVP M80A, произведени в

...
Словения дари на Украйна 35 бронетранспортьора BVP M80A, произведени в
Коментари Харесай

Словения дари на Украйна 35 бронетранспортьора

Словения подари на Украйна 35 бронетранспортьора BVP M80A, създадени в някогашна Югославия, осведоми словенската телевизия ПОП-ТВ.

Тези бойни машини за пехотата към този момент са изпратени с влакове през Полша за Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция.

Няколко седмици бяха нужни, с цел да станат използваеми още веднъж тези машини, създадени преди няколко десетилетия, отбелязва малкия екран.

Освен това решението на Унгария да не разреши превозването на оръжия за Украйна през територията си докара до закъснение на превозването на бронетранспортьорите.

В подмяна на дарението Любляна ще получи отплата за закупуване на съоръжение за словенската войска по съглашение със Съединени американски щати.

Споразумението планува Словения да получи средства от Вашингтон за закупуване на оръжия и съоръжение за словенската войска на стойност, по-висока от тази на оборудването, изпратено за Украйна.

Министърът на защитата Марян Шарец сподели, че с това подаяние Словения е изпълнила обещанието си към Украйна да ѝ помогне да се отбрани от съветския агресор.

Според Шарец преди този момент Словения е дарила оръжия, каски и друго съоръжение на Украйна, а в този момент ще се концентрира повече върху други форми на помощ, в това число разминиране и помощ за следвоенното възобновяване на Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР