Слизайки от моторната лодка върху мекия бял пясък, осеян с

...
Слизайки от моторната лодка върху мекия бял пясък, осеян с
Коментари Харесай

Луксозният островен курорт, на който всяка стая има излаз към частен плаж

Слизайки от моторната лодка върху мекия бял пясък, посипан с буйна тропическа зеленина, можете елементарно да сбъркате този курорт с Бали или Малдивите.

Той, в действителност, е част от най-новия от привличащите вниманието мега-проекти на Дубай - Anantara World Islands, закътан единствено на 15 минути от брега на града.

Курортът е първият, който отваря порти на World Islands - архипелаг от 300 острова във формата, както подсказва името му, на света.

Anantara World Islands Dubai Resort е вторият курорт на Anantara в града след първия парцел на Палм Джумейра - изкуствения островен план на Nakheel, и е тъкмо толкоз първокласен, колкото прилича на лъскавия град, в този момент дом на някои от най-големите в света екстравагантни хотели.

За разлика от Палм Джумейра, курортът на „ южноамериканския “ остров Коронейшън е изцяло усамотен, наличен само с моторна лодка в жанр Джеймс Бонд, споделя CNN.



Никой не може да слезе на него, в случай че преди този момент не записва паспорта си, с цел да е несъмнено, че тези, които почиват на острова, в това число кралските особи, получават най-голямо усамотение и сигурност. Скоро курортът ще разполага и с хеликоптерна площадка.

Смесвайки тайландските корени на веригата със същността на традицията на Емирствата, курортът, през днешния ден новото ултра частно леговище за богатите и известните, е грациозен и моден. Естествените довършителни работи са контурирани с естествени детайли, а от озеленяването не пестено.

Осемстотин и петдесет кокосови дървета са донесени от Оман, както и 500 палми и още 4000 или повече типа друга тропическа и пустинна локална флора.

В оранжерия се отглеждат многообразие от тропически плодови дървета, до момента в който гигантска клетка за птици е дом на към 200 тропически птици, които се развъждат в лична локална колония на острова, в допълнение към 12-те буйни пауна, които се разхождат в близост.



Най-горещият нов адрес в Дубай

Гигантски полилей, изработен от стотици черупки от стриди, виси величествено в перголата, в която се посрещат нови посетители, блещукайки напразно и отдавайки респект на историята на гмуркането за перли в ОАЕ.

Курортът разполага със 70 места за настаняване, като 40 от тях са вили с басейн. Въпреки че има доста за правене - от тенис до спа процедури, съвременна фитнес зала, кино под звездите и водни спортове, множеството хора идват за отмора. „ Хората са щастливи да идват тук и да се любуват на стаята, басейна, плажа “, споделя един от локалните гидове. „ Всичко е обвързвано с релаксацията. “

С цени, започващи от 440 $ за стаи с балкони с аспект към океана, новият курорт Anantara е наедно с доста от парцелите от по-висок клас в града, единствено че всяка негова стая е единствено на няколко крачки от пясъка.

За ултра разкош гостите могат да отседнат в една от вилите с басейн на брега, предлагаща четири спални и повърхност от 424 квадрата, които костват до 9 800 $ на вечер. В уединените крайбрежни парцели те се усещат по-скоро като посетители на частен остров, в сравнение с курорт.



World Islands

Проектът World Islands се основава съвсем две десетилетия. За първи път разгласен от Nakheel през 2003 година с дата на довеждане докрай през 2008 година, той е сполетян от поредност от проблеми, в това число световната криза и на практика провокации, като доставянето на вода и електричество на островите.

Мултимилиардният мегапроект е плод на въображението на дубайския предприемач Султан Ахмед Бин Сулайем - ръководител и основен изпълнителен шеф на DP World, който също има дом на острова.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР