Сливен. Традиционният базар за продажба на мартеници в Сливен тази

...
Сливен. Традиционният базар за продажба на мартеници в Сливен тази
Коментари Харесай

Започва традиционният базар за продажба на мартеници в Сливен

Сливен. Традиционният базар за продажба на мартеници в Сливен тази година ще се организира от 14 февруари до 1 март, гласи издадената заповед от кмета Стефан Радев. В нея са регламентирани и следните места за търговия навън през посочения интервал – бул. „ Цар Освободител “, Оперативна програма „ Общински пазари “, микропазари в кварталите „ Българка “, „ Сини камъни “, „ Дружба “ и „ Даме Груев “.

Таксата за търговия с мартеници е избрана в Наредбата за установяване и администриране на локални налози и такси и цени на услуги и предоставяни права на територията на община Сливен. Те са надлежно 4 лева./кв. м. дневно – за централна градска част и 3,5 лева./кв. м. – за кварталите на града.
Не се позволява използването на повече от две места от един търговец, като сред всяко място би трябвало да има не по-малко от два метра разстояние. Заявления могат да се подават от 7 февруари, като таксата се заплаща авансово. Всички търговци са длъжни да съблюдават признатите противоепидемични ограничения.
Контролът по осъществяване на заповедта е предоставен на зам.-кмета по финансите Румен Иванов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР