Сливен. Картини на сливенската художничка Даниела Ненчева са представени в

...
Сливен. Картини на сливенската художничка Даниела Ненчева са представени в
Коментари Харесай

Сливен: Картини на Даниела Ненчева са представени в галерия „Май“

Сливен. Картини на сливенската художничка Даниела Ненчева са показани в изложба „ Май “. Изложбата беше открита нощес, оповестиха от пресцентъра на Община Сливен . Денят не е определен инцидентно. Даниела, която наскоро напусна този свят, години наред откриваше свои изложения в деня на Света Варвара. Нейни другари сбъдват фантазията ѝ галерия да има и тази година. И тя да бъде открита на 4 декември. Животът и работата на художник на Даниела Ненчева бяха припомнени от ръководителя на Съюза на българските художници, посланичество Сливен Александър Дойчинов.
На откриването участва протосингелът на Сливенската митрополия ставрофорен иконом Евгений Янакиев. “Даниела остави светла следа и наше обвързване като духовници е да кажем, че тя беше православна християнка с огромна религия в Бога, което в сложните моменти не й даваше да унива “, сподели пред цялостната изложба „ Май “ отец Евгений.
„ Това, че тъкмо през днешния ден, на Света Варвара сте тук значи, че Даниела живее във вашите сърца. Мен не ме напуща възприятието, че тя ще влезе в един момент в галерията, по този начин както го направи преди няколко месеца. За страдание, знам, че това няма да се случи. Ще запазим спомените си за нея “, сподели пред присъстващите заместник-кметът Пепа Чиликова.
Картините ще бъдат в изложба „ Май “ до 10 декември в това число.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР