Следвайки цялата група Volkswagen, марката Audi обяви увеличение на инвестициите

...
Следвайки цялата група Volkswagen, марката Audi обяви увеличение на инвестициите
Коментари Харесай

След пет години Audi ще има 20 електромобила. Но кои ще са те?

Следвайки цялата група Volkswagen, марката Audi разгласи нарастване на вложенията в нови артикули. От 2021 до 2025 година производителят ще похарчи 15 милиарда евро за разработка, от които 10 милиарда ще отидат единствено за напълно електрически транспортни средства.

Ние обаче се интересувахме от една, малко по-различна цифра. От Audi споделят, че марката ще има 30 презареждащи се автомобила до 2025 година, от които 20 ще бъдат изцяло електрически, а останалите " щепселни " хибриди. Това е доста впечатляваща цифра.

Първо, това са към този момент съществуващите кросоувъри e-tron и неговата купе версия e-tron Sportback. На второ място, в Китай към този момент има компромисен електромобил, основан на кросоувъра Q2. Компанията разгласи и още два кросоувъра, основани на платформата MEB - Q4 e-tron и Q4 e-tron Sportback.

И най-после, спортният седан e-tron GT и кросоувърът Q5 e-tron, които може да имат и версия Sportback и ще се вършат на взаимна PPE платформа с Porsche. Така се получават общо осем коли. Да предположим също, че Audi преглежда настрана спортните версии с буквата " S " в името, тогава електрическите автомобили стават 15 (електрическият Q2 няма версия S и такава не се планира).

Останаха още пет. Можем единствено да предположим, че приказваме за релативно компактни модели на същата MEB платформа, които ще заменят хечбеците A3 и A1 с нещо сходно на версиите на Volkswagen ID.3 и ID.2. Като се вземат поради и тези електрически коли, цифрата наподобява точна.

Преди няколко дни в интернационалната преса се появи новината, че ръководителят на концерна Volkswagen Херберт Дийс приканва Audi да стане главният съперник на Tesla, намеквайки, че самата VW ще работи в по-евтин и по-масов пазарен сегмент. От VW възнамеряват да се преодолее техническото закъснение от Tesla до 2024 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР