След вчерашния възторжен ден, обилно полят с какао, днес настроението

...
След вчерашния възторжен ден, обилно полят с какао, днес настроението
Коментари Харесай

Коледни пости - Ден 15: Бърз ориз на крак. Време за ръчен труд и творчество.

След вчерашния възхитен ден, щедро полят с какао, през днешния ден настроението към момента лети нагоре. Сутринта обиколих магазините за ръчни творения и материали за художници, да прегледам какво ново за празниците.

Ново, несъмнено, доста. Декупажни хартии и салфетки с коледни претекстове, заготовки на Дядо Коледа, снежни индивиди, топки от стиропор за играчки за елха и доста, доста пъстър филц.

Филцът е страховит материал на ръчни действия. Не изисква зачистване на срязаните краища, като плата. Плътен е и става за триизмерни фигурки. Везането върху него с контрастни конци е ефектно и носи ретро въодушевление. В същото време е мек, поддържа се елементарно и внася доста уют. От филц може да се направи доста за коледната декорация, безгранично доста. Вече няколко пъти сме ви предложили да извършите коледни играчки за елхата –,, настрана за декорация на стаята. Не се изисква кой знае какво, а търпи всевъзможни хрумки.

Ръчно правената украса и дарове са едно от най- хубавите неща на Коледа. Отпускаме се и се отдаваме на въображението си. Мислим за съответни хора, влагаме силата си, която изтича от сърцето през ръцете и се материализира в чудновати завъртулки, измислици- премислици. Малко криви, малко недоизкусурени, тук пропуснат бод, там недозалепено. Но напълно в уникалността си. Помислете за това, по какъв начин да зарадвате околните и дома си с ръчни дарове. Хубаво е да започнете по- неотдавна, с цел да стигне времето, изключително за декорацията.

Идеите ме озаряват, гледайки материалите, минавайки въображаемо по магазини с направени китайски и други, ръчна направа, украси. Взимам си обичайните за сезона – бял, червен и зелен филц, от магазини за гоблени – молинета в зелено, панделки и каквото ми грабне окото. С малко копченца и китайските измислици, които до скоро бяха на ръба на изхвърлянето, мисля че от всичко това ще си спретнем чудесни часове по домакински обичай и техника. Казвам спретнем, тъй като без помощта на кака Дара, която просто ще полудее от благополучие да ми оказва помощ, няма по какъв начин да се оправя. И без това, без да я запитвам съм заела ножиците и линията и. Ще творим на воля, а доста скоро ще видите творбите и на странниците на Хера.

Докато оформям концепциите си на пода на дневната, пущам един бърз ориз. Наскоро нямам никакво време за пипкаво готвене и подобен е този случай. Оризът е доста елементарен и става за 30 минути. В него има свеж лук, доматено пюре, чубрица и маслини. Става доста елементарно в тенджерка или бездънен тиган с похлупак на слаб огън на котлона. Вие може да си добавяте и моркови, тиквички, патладжан, пипер – каквото се намира в дребни количества в хладилника. Допълвам си с пресни питки чиабата, които купихме сутринта топли- топли. Хапвам безусловно на крайник, тъй като вдъхновението ме е треснало доста мощно и съм разпиляла всичко на пода. Ям, виждам и мисля…

И по този начин моят следобяд ще премине в мислене и премисляне, кроене и шиене, с цел да може като се върне Дара от учебно заведение, умерено да стартираме.

А другата задачка, която имам, е да измисля атрактивни курабийки за коледното празненство на 1- ви „ Б ” клас. Вчера на родителската намира се нагърбих със задачката курабийките да са от мен. Формички детски и коледни имам, само че дребните се впечатляват и от глазура, изобразяване с шоколад, цветове всякакви…Знаете по какъв начин е. Така че и някаква такава рецепта би трябвало да потърся, с цел да зарадваме децата оптимално. Най- удовлетворителната панорама е да наблюдаваш по какъв начин се дърпат пред цялостен кош с курабийки за камбанка или елхичка и по какъв начин с цялостна уста ронят трохи на всички места.

Да, празниците наближават, а изненадите занапред стартират.

Ако желаете да наблюдавате дружно с мен Коледните ми пости ден по ден,
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР