Времето е хладно и колкото и да не ни се

...
Времето е хладно и колкото и да не ни се
Коментари Харесай

Как да изберем перфектното дамско яке за студените дни?

Времето е хладно и колкото и да не ни се желае - от дълго време стартира огромното пакетиране на тялото ни. Пазарът е претъпкан с разнообразни модели дамски якета, а вие търсите съвършеното ново за студените дни? Хайде да го намерим!

Първо ще би трябвало да си отговорим на няколко въпроса, които явно са свързани с персоналното ни схващане и персоналните ни критерии и визии за жанр и улеснение.

Перфектното яке за студените дни


Има такова огромно многообразие от дамски якета. Какво тъкмо търсите? Такова, което да метнете върху вас без значение с какво сте облечени? Или ново яке, което ще слагате за специфичен случай и ще прикове вниманието върху вас. Велурено, от кожа, плюшено, памучно и още. За какъв брой студено време ни би трябвало якето - желаеме материя, която е подобаваща даже да идем на северния полюс или имаме потребност от по-ефирно яке. Последното изключително добра концепция, в случай че се придвижваме от колата до офиса. Колко е бюджета ни за дамски зимни якета също е значим детайл. Ако сме си дали отговор на тези съществени въпроси, продължаваме нататък.



Дамските якета и избора ни на дизайн и цветове


Безупречните кройки, мечтаните цветове, качествена материя, добре изпипаните елементи, подсказват добър усет, нещо което човек постоянно би трябвало да избира за облеклата си - от най щурите до безконечните класики. Дълго, късо, оувърсайз, вталено, с коланче, в качулка - пазарът предлага всевъзможни стилове, подобаващи за другите женски фигури и отговарящи и на най-притенциозните усети. Дългите дамски якета несъмнено са по-подходящи за по-студения климат, а късите за по-малко мраз. Черното е безконечната класика, само че за какво да не прибавим и малко цвят в студените дни - последните фешън трендове изискват да си добавите цикламено дамско палто в дрешника? Защо пък не!

Материя и функционалност


Освен чисто образно всяка материя си има и своите функционалности, помазаната не попива дъждовни и снежни капки, полиестерът е лек. Кожата е стилна, безконечна и наподобява постоянно съвременна. Дънкови якета са комфортни и стоят добре с всяка дреха. Вълнените палта са прелестна инвестиция, стилни и с отлични дълготрайни качества, което е отлично - въпреки всичко ще носите това палто всеки ден в продължение на месеци, години. Пухените якета и детайли към момента са доста настоящи - играта с текстурата на плата може да трансформира даже една елементарна кройка в зашеметяваща външна дреха. Махаща се качулка, скрити джобове, шал яка, сменящи се хастари за по-студено и по-топло, колан, пристягащи се връзки, доста якета оферират и нови функционалности, от които може да се възползвате. Важно е да изберем и подобаващият модел, в последна сметка няма причина да си купите XXL размер, в случай че носите S.

Цена на дамските якета


Какъв бюджет да заделим за ново яке? Честно казано този въпрос е може би най-трудния. Що се касае за типичен безконечни модели като якета от кожа, дънково яке, палта, тренчкот и така нататък - човек като че ли може да заложи на по-висок бюджет, просто няма да сменяш това яке задоволително дълго. Когато приказваме за това да имаме нови такива, които са част от краткотрайна фешън наклонност, разновидностите са два - пропущаме този жанр или по-доброто - купуваме якето и го продаваме през идната година в по този начин стилните аукциони. Готина концепция, нали? Вдъхновете се за още хрумвания тук:


6 трендове при якетата ще преобладават за есента



Кожа вечно
Коженото яке е просто класика, само че този сезон ще срещнем всевъзможни модели - вталени и изискани, бомбъри и байкъри, състарени кожи, цветни кожи

Вълнена мекост
Разбира се едно вълнено палто или вълнено яке постоянно е било наложителна връхна дреха, изключително в класическия грациозен модел. За стилния сезон обаче би трябвало да се огледаме за по-небрежни и минималистично в цвят шоколад, кремаво или сиво.


Пухкаво мече или коте
Пухкавото яке с по-къс или по-дълъг косъм остава и в този момент, само че в композиция със семпли цветове или искрящи версии, мекотата на тези дамски якета зимни, те кара да се чустваш като пухкаво коте или мече.

Бомбър
Бомбърите в никакъв случай не са излизали от мода, само че до момента в който нормално ги свързваме с по-улично облеко и жанр, в този момент ще ги срещнем и при по-елегантните модели, които подвигат това дамско яке на друго равнище.

Едно е несъмнено: Зимните дамски якета би трябвало да са разнородни и да се поддават на всекидневието и дрешника ни, а не ние на тях. Е, и в случай че може постоянно да са ни нови.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР