Трейлър за страшен филм, включващ маскиран убиец, облечен като Мики

...
Трейлър за страшен филм, включващ маскиран убиец, облечен като Мики
Коментари Харесай

Мики Маус стана герой във филм на ужасите

Трейлър за заплашителен филм, включващ маскиран палач, облечен като Мики Маус, беше пуснат на 1 януари 2024 година, денят, в който авторските права на Disney върху най-ранните версии на анимационния воин изтекоха в Съединени американски щати.

„ Искахме полярната диаметралност на това, което съществува “, сподели продуцентът на кино лентата. Нова игра на ужасите, въодушевена от Мики, показваща гризача, затрупан с кървави петна, също бе пусната същия ден

Steamboat Willi, късометражен филм от 1928 година, включващ ранни неговорещи версии на Мики и Мини, влезе в общественото пространство в Съединени американски щати на Нова година. Това значи, че карикатуристите, романистите и режисьорите към този момент могат да преработват и употребяват най-ранните версии на Мики и Мини. Всъщност всеки може да употребява тези версии без позволение или възнаграждение.
Законът за авторското право на Съединени американски щати гласи, че правата върху героите могат да бъдат арестувани за 95 години
Творците побързаха да се възползват от новите правила, като филмов откъс (съдържащ подиуми на насилие) за филм на ужасите с Мики излезе на същия ден.

В комедийния трилър на ужасите, наименуван „ Капанът на Мики Мики “, млада жена е проведена изненадващо празненство за рожден ден в увеселителна зала – само че нещата бързо се утежняват, когато тя и нейните другари се натъкват на палач с нож в костюм на Мики.


„ Място за развлечение, място за другари, място за лов. Мишката е вън “, крещи филмовият откъс с червен текст.

„ Хората не би трябвало да го одобряват прекомерно на съществено, направихме неуместно занимателен филм “, сподели Саймън Филипс, който е сценарист и продуцент на кино лентата и играе мъжа зад маската на Мики

„ За да хвърлите монетата, би трябвало да измислите нещо, което е полярната диаметралност на това, което към този момент съществува “, сподели Саймън Филипс.

Самият филм няма доказана премиерна дата, само че се чака да излезе този март. За да не остане по-назад, беше показана нова видео игра, която също включва версията на Мики от 1928 година

Студиото за игри Nightmare Forge Games сподели, че играта, озаглавена Infestation 88, е игра на ужасите за оцеляване, в която огнище на паразити се трансформира в нещо по-зловещо.


В началото на филмовия откъс се чува мъж да споделя нервно: „ Мислех, че са единствено гризачи, само че тук има нещо друго. “

След това на екрана се появява голям, опръскан с кръв Мики, до момента в който към него се въртят мишки.

Говорител на Nightmare Forge Games сподели на BBC, че навлизането на Steamboat Willie в общественото пространство „ ни разреши да включим нашата лична деривация на основния воин на кино лентата в нашата игра, който пасва идеално като антагонист, причиняващ болест “.

Мики не е първият воин от детството, който получава лекуване от кино лентата на ужасите.

Когато Мечо Пух стана публично притежание, симпатичното мече беше превърнато във кино лентата на ужасите с R рейтинг „ Кръв и мед “, който беше един от най-лошо оценените филми за предходната година.

Дисни се сблъскваше със загуба на авторските права върху истинските си анимационни филми няколко пъти в предишното. За първи път се очакваше героите да станат публично притежание през 1984 година, само че Конгресът удължи периода с 20 години. Преди идната дата на приключване през 2004 година беше признато още едно 20-годишно удължение.

Усилията на Дисни да отбрани своите герои даже доведоха до това, че законът беше наименуван " Законът за отбрана на Мики Маус ". Но моментът най-сетне пристигна и беше приветстван като „ надълбоко алегоричен “ от специалисти.

Компанията към момента настрана държи комерсиална марка на Мики като идентификатор на марката и корпоративен амулет. Това значи, че към момента има ограничавания за това по какъв начин обществеността може да употребява тези изображения. А Дисни настоя, че по-модерните версии на Мики към момента са предпазени с авторски права.

„ Ние, несъмнено, ще продължим да пазиме правата си върху по-модерните версии на Мики Маус и други творби, които остават обект на авторско право “, сподели компанията.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР